CSI / Rusia

VIDEO/ Doi preoți ruși, filmați când survolau regiunea Belgorod, într-un elicopter militar, cu o icoană și Lumina Sfântă de Paște

O înregistrare publicată pe Twitter de canalul Nexta arată cum doi preoți ruși care zboară într-un elicopter militar deasupra orașului Starîi Oskol, din regiunea Belgorod, purtând o icoană și Lumina Sfântă de Paște. Miercuri dimineață, în zona aflată la aproximativ 40 de kilometri nord de graniţa cu Ucraina s-au auzit mai multe explozii.

Clipul a fost publicat astăzi, 28 aprilie, de Nexta. În elicopterul militar, alături de cei doi preoți se află mai multe persoane îmbrăcate în civil.

Deocamdată, nu este clar dacă acțiunea preoților are vreo legătură cu faptul că au fost executate lovituri pe acest teritoriu rusesc și nici ziua în care a avut loc zborul nu e specificată.

În noaptea de miercuri spre joi a fost raportată o activitate a sistemelor de apărare antiaeriană din Belgorod, iar în noaptea dinainte, un depozit de muniție din acest oraș a luat foc.

Clerul Patriarhiei Moscovei, „soldați de propagandă”

Comentând filmarea, Direcția Principală de Informații din Ministerul Apărării ucrainean a scris, într-o postare pe Facebook: „Preoții Patriarhiei Moscovei sunt soldați ai armatei de propagandă a Rusiei care justifică agresiunea împotriva Ucrainei și genocidul împotriva națiunii noastre și, de asemenea, îi cheamă pe credincioșii lor să se alăture trupelor de ocupație”.

După ce Biserica Ortodoxă Rusă și-a manifestat susținerea pentru războiul dus de Kremlin contra Ucrainei, 6.000 de parohii ucrainene au decis să se separe de Moscova.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *