Social

VIDEO. Doi tineri, reținuți pentru vânzarea drogurilor prin aplicația Telegram: Valoarea substanțelor narcotice se ridică la 700 de mii de lei

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, de comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana, sub conducerea  Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Ciocana, au deconspirat activitatea infracțională a unui grup de persoane care realizau substanțe narcotice prin intermediul aplicației Telegram, informează Poliția Republicii Moldova.

Astfel, timp de două luni, oamenii legii au documentat activitatea infracțională a doi bărbați în vârstă de 40 și 44 de ani, ca rezultat fiind arestați pentru 30 de zile.

Polițiștii au stabilit că drogurile de diferite tipuri erau procurate prin intermediul aplicației Telegram, iar altele de către consumatorii finali şi diferiţi intermediari prin metoda tranzacţiilor prin reţelele de plăţi electronice.

Ulterior, banii erau transmiși pe conturile sistemului de plăţi electronice, apoi transferaţi pe alte conturi curente înregistrate după diferite bănci care activează pe teritoriul Republicii Moldova,  de pe care se extrăgeau mijloacele băneşti dobândite în urma comercializării drogurilor.

La 13 octombrie oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile celor doi bărbați.

La unul dintre ei au fost  depistate și ridicate zeci de  pachete cu ciuperci cu efect halucinogen (84 g), hașiș, marijuana, amfetamină, mai multe pachețele zip-lock, telefoane mobile, un procesor și 5000 de lei.

De la domiciliul celuilalt suspect, au fost ridicate 21 de boxe din plastic în care creștea ciuperci cu efect halucinogen, dar și pachete de tip zip-lock cu ciuperci.

În continuare se întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor persoane complici la săvârşirea infracţiunii.

Astfel, dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *