Social

VIDEO. Droguri de circa 2 milioane de lei, ridicate de la un grup infracțional din nordul R. Moldova

Un grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor de diferite tipuri în zona de nord a țării, prin aplicația Telegram, a fost destructurat de către polițiștii de la Bălți. Astfel, potrivit unui comunicat al Poliției, valoarea drogurilor depistate constituie circa 2 milioane de lei. Totodată, persoanele suspecte au fost reținute pentru 72 de ore, iar trei dintre acestea au fost plasate în arest preventiv pentru 30 zile, scrie Deschide.md.

Comercializarea drogurilor s-a desfășurat în perioada lunilor august – octombrie curent, când nouă persoane cu vârstele cuprinse între 21 și 30 ani, au pus în circulație o cantitate de droguri în proporții deosebit de mari, pe care le realizau pe teritoriul mun. Bălți și zona de nord a Republicii Moldova. Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram. 

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților au fost ridicate 1,5 kg de PVP-sare,130 gr. de marijuana, 100 pastile cu efect psihotrop, telefoane mobile, cartele SIM, mijloace bănești, cântare electronice, un aparat pentru consumul drogurilor confecționat artizanal, materiale care urmau să fie utilizate pentru vânzarea substanțelor narcotice. 

Dacă aceste persoane se găsesc a fi vinovate în „circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” riscă până la 15 ani de închisoare.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *