CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Drona care le va face rușilor viața un iad la Marea Neagră. Ucrainenii le arată cum vor distruge cu ”Maricika” pilonii podului Kerci

Noua dronă a Ucrainei de 433.000 de dolari, care ar putea face viața unui iad pentru flota rusă de la Marea Neagră.

Vehiculul subacvatic fără pilot (UUV), botezat Maricika, are o autonomie de aproximativ 600 de mile și poate efectua misiuni de atac, transport sau recunoaștere, conform grupului de voluntari Ammo Ukraine care a dezvoltat nava.

Are o lungime de 6 metri și o autonomie de aproximativ 1.000 de kilometri (621 de mile). Poate ajunge în zonele aflate sub control ucrainean în aproape orice locație din Marea Neagră.

Capacitatea de încărcare utilă și alte detalii tehnice ale dronei nu sunt încă cunoscute, deși publicația de știri ucraineană Censor.NET a scris că focosul este de aproximativ 200 de kilograme.

Drona ar putea oferi Ucrainei o nouă dimensiune atacurilor sale asupra flotei ruse de la Marea Neagră, cu sediul în Peninsula Crimeea ocupată. Într-un filmuleț de prezentare al noii arme, ucrainenii le arată rușilor inclusiv cum drona lovește la adâncime pilonii unui pod, ”cu bătaie” la drumul construit de Putin între Rusia continentală și peninsula Crimeea.

Până acum, atacurile au fost efectuate în principal de drone navale de suprafață, precum și de rachete de croazieră.

În ultimele câteva săptămâni, armata ucraineană și-a intensificat atacurile împotriva flotei Mării Negre, provocând mai multe distrugeri ca niciodată, a declarat marți Ministerul britanic al Apărării. Şeful serviciilor secrete ucrainene Kirillo Budanov a declarat luna trecută că dronele de atac naval au servit la „paralizarea” Rusiei pe mare.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *