Social

VIDEO/ Economisiri! Guvernarea a renunțat la stingerea iluminatului stradal pe timp de noapte

Guvernarea a decis să renunțe la sistarea iluminatului stradal, în scop de economisire. Despre aceasta a anunțat Constantin Borosan, secretar de stat în domeniul energeticii la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în cadrul unei emisiuni la RliveTV, transmite Știri.md.

„În planul elaborat de Guvern sunt 35 de măsuri, privind reducerea consumului de resurse energetice. Iluminatul stradal este doar una dintre aceste măsuri. După un șir de consultări, am decis să renunțăm la această idee și să o lăsăm doar la nivel de recomandare. MAI a dat un aviz negativ și au sugerat să renunțăm”, a precizat Borosan.

De asemenea, secretarul de stat a căzut de acord, că experiența altor state a demonstrat o creștere a ratei de criminalitate pe timp de noapte, acolo unde este deconectată lumina.

Vă amintim că Guvernul a pregătit un plan de acțiuni pentru depășirea crizei energetică, în sezonul de încălzire 2022-2023. Potrivit documentului, în caz de necesitate, elevii vor trece la studii online, iar iluminatul stradal ar putea fi deconectat pe timp de noapte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *