Ucraina

VIDEO. Episcopul Nikita al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, bătut la Cernăuți din cauza zvonurilor legate de pedofilie

Luni, 10 aprilie, în orașul Cernăuți, agresori necunoscuți l-au atacat pe episcopul Nikita al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOC) din Ivano-Frankivsk și Kolomiya, bătându-l chiar în plină stradă, potrivit site-ului oficial al bisericii, citat de BBC.

UOC, cea mai mare biserică ortodoxă din Ucraina, a fost până de curând o biserică autonomă în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Însoțitor al episcopului în momentul atacului era fiul minor al unui soldat din Forțele Armate ale Ucrainei, al cărui frate și tată se află acum în linia întâi, a declarat serviciul de presă al UOC, citând serviciul de presă al eparhiei din Cernăuți.

Atacul asupra episcopului a fost premeditat, crede dieceza. Poliția investighează circumstanțele incidentului.

Episcopul, acuzat neoficial de pedofilie

Într-una dintre înregistrările video care circulă pe canalele de Telegram, persoana reținută pentru atacul asupra episcopului îl acuză pe acesta de pedofilie.

Episcopul Nikita a fost numit recent în dieceza Ivano-Frankivsk, după ce anterior a fost arhimandrit în vecina Cernăuți. La sfârșitul anului trecut, în timpul unor percheziții în dieceza de Cernăuți, mai multe instituții media, citând o sursă SBU, au raportat că un corist minor a fost găsit în pat cu Nikita.

content-image

UOC a negat aceste rapoarte, iar SBU nu a comentat oficial.

În urma acestui scandal, arhimandritul a fost numit în dieceza Ivano-Frankivsk.

La sfârșitul lunii martie, în urma unor ciocniri, ultima biserică UOC din regiunea Ivano-Frankivsk a trecut sub controlul Bisericii Ortodoxe autocefale din Ucraina (PCU).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *