Social

VIDEO. Exerciții de mobilizare pe poligonul militar din Bălți. Rezerviștii au tras din mitraliere și înscenat un exercițiu de apărare

Miercuri, pe poligonul militar din Bălți, aproape 100 de rezerviști au participat la exercițiul de mobilizare, unde au tras din mitraliere și au înscenat un exercițiu de apărare pe câmpul de luptă cu inamicul. Antrenamentele fac parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023.

Conform programului de pregătire, care durează cinci zile, aceștia studiază regulamentele militare și participă la exerciții de tragere, scrie Nordnews.

„Puteți urmări exercițiu de tragere de luptă cu grupa Infanterie Motorizată în cadrul unui scenariu, adică grupa în lupta de apărare. Militarii rezerviști încorporați sunt din raioanele de nord, din toată republica. Deci, militarii care sunt chemați în baza documentelor de mobilizare, după funcție, sunt încadrați după cum au făcut serviciul militar anterior”, spune Sergiu Grumeza.

Unii dintre rezerviștii Forțelor Armate au revenit la exercițiu fizic chiar și după 30 de ani. Printre ei se numără Ghenadie Crîjanovschi de 53 de ani, angajat la o grădiniță din Rezina.

„Am fost chemat la unitatea militară. Mi s-a spus că trebuie să vin pentru cinci zile la instruire și am fost de acord. Nu poți să dai înapoi. În pofida vârstei n-am nicio frică, înseamnă că totul este bine”, declară Ghenadie Crîjanovschi.

Iar Victor Petrov a făcut Academia Militară la Sibiu, România. Este pentru prima oară când participă la acest exercițiu în calitate de rezervist.

„Joacă un pic adrenalina. Este greu să revii după anul 2007. În 3 zile, mai ales având și militari care au făcut Catedra militară și nu prea au cunoștințe legate de armată. E greu, a fost greu și pentru instructori, și pentru mine ca să-mi readuc aminte, să intru în formă, dar sperăm ca acest exercițiu să se termine cu bine”, declară rezervistul.

Exerciții de acest gen au fost organizate și în anii precedenți, cele mai recente fiind desfășurate în luna aprilie curent.

„Aici se petrec lecții de tactico-tehnice de caracter infanteric bazat mai mult pe cercetare, pentru o perioadă de cinci zile. Lecțiile au loc într-o stare morală și psihologică normală. Vineri se vor finaliza lecțiile. Aici este mai mult vorba de mobilizare.”

„În perioada acestor zile se desfășoară diferite exerciții pentru apărare, exerciții tehnico-tactice de înaintare, exerciții de imobilizare a inamicului în încăperi. Aș îndemna ca toți bărbații, toți care sunt în rezervă, de la soldat până la ofițer, atunci când primesc citația de mobilizare, să vină, să nu creadă informațiile greșite”, menționează rezerviștii.

Organizatorii menționează că acțiunile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. „Aici se petrec lecții de tactico-tehnice de caracter infanteric bazat mai mult pe cercetare, pentru o perioadă de cinci zile”.
    Băi eu nu știu/nu înțeleg ce se petrece dar pot să constat că sunteți consecvenți în a chinui limba română, încercând probabil să o adaptați tiparelor moscălești:
    – „pe poligon” = LA poligon
    – „din mitraliere” = CU mitraliere
    – „ de tactico-tehnice” = tactico-tehnice
    – „de caracter infanteric” = cu caracter infanteristic/de infanterie
    samd…
    Nu îmi rămâne decât să vă urez pobedă cât mai grea la siluirea limbii române „ziariștilor”!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *