Social

VIDEO. Există pericol de destabilizăre a situației în Republica Moldova? Ce spune ambasadorul UE

Este important că țara să își consolideze reziliența. Astfel a comentat ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, informațiile prezentate de către șefa statului Maia Sandu, despre încercările Moscovei de a destabiliza situația din Republica Moldova, scrie Realitatea.md.

„Noi am văzut această informație publică, care a făcut referință la informațiile prezentate de președintele Zelensky și cea prezentată de doamna Sandu. Și am văzut că au fost încercări de a destabiliza țara, dar autoritățile au reușit să gestioneze situația. Nu este ceva foarte recent, e mai degrabă lucru intreprins cu regularitate. Este important că țara să își consolideze reziliența”, a spus Janis Mazeiks. 

De asemenea, ambasadorul a mai precizat că Republica Moldova deja întreprinde un șir de măsuri pentru a asigura securitatea cetățenilor.

„Securitatea din perspectiva noastră nu ține doar de echipament adecvat pentru armată și poliție, dar ține și de puterea instituțiilor, a mass-media și acestea sunt domeniile în care lucrăm de ani de zile. Aș menționa și sectorul energetic”, a conchis ambasadorul.

Menționăm că recent, Maia Sandu a declarat că există informații că Moscova ar încerca să destabilizeze situația din Republica Moldova. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *