Film

(VIDEO) Filmul autohton „Raisa” în Competiția Internațională a Festivalului de Film de la Clermont-Ferrand

Festivalul se află la cea de-a 38-a ediţie și va avea loc în perioada 5 – 13 februarie 2016. Acesta este cel mai important eveniment dedicat în exclusivitate filmului scurt și reprezintă, de asemenea, unul dintre cele mai importante puncte de întâlnire între profesioniștii din industria cinematografică din întreaga lume. De altfel, Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand este al doilea din lume ca număr de spectatori (peste 100 000), după Festivalul de la Cannes.

RAISA (Teaser) from Pavel Cuzuioc on Vimeo.

Filmul povestește istoria Raisei, care călătorește spre Chișinău, în speranța de a găsi ceva ce i-ar putea schimba viața.
„Raisa” se află printre cele 79 de filme selectate pentru Competiția Internațională din cele aproape 8000 de filme înscrise la festival. Scurtmetrajul va avea 8 proiecții în cadrul evenimentului, dintre care două sunt programate în sala Cocteau, cea mai mare sală a festivalului, cu o capacitate de 1400 locuri. Prima proiecție a filmului va fi pe 6 februarie, de la ora 17, la Capitole 1.

Scenariul este semnat de Pavel Cuzuioc, iar Michael Schindegger este directorul de imagine, „Raisa” fiind primul scurtmetraj de ficțiune al regizorului. Din distribuția filmului fac parte Cristina Flutur (După Dealuri) și Maria Sagaidac. 

Pavel Cuzuioc s-a născut în 1978 în Republica Moldova. Studiază dreptul la București, iar în 2000 se mută la Viena, unde urmează cursurile Post-Universitare la Academia Diplomatică. În 2003 se reprofilează și studiază regia si producția de film la Academia de Film din Viena.
Din filmografia sa amintim documentarul Trois Femmes de Moldavie (2006) și Doina Groparilor/Digging for life, un proiect finalist al Concursului naţional de scenarii iniţiat de HBO România şi realizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ediţia 2010, secţiunea documentar. Doina Groparilor a fost selecționat la numeroase festivaluri internaționale. În prezent, cel mai recent proiect al lui Pavel, documentarul Das Ewige Warten/The Long Wait, este în post/producție.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *