Justiție

VIDEO. Fostul sportiv Ivan Șoltoianu, trimis în judecată pe trei capete de acuzare

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță marți, 10 octombrie, despre trimiterea în judecată a fostului sportiv Ivan Șoltoianu pe trei capete de acuzare, pentru care riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 20 de ani, transmite Ziarul de Gardă.

Astfel, potrivit unui comunicat al PCCOCS, de comun cu acesta, pe banca acuzaților au fost trimiși și alți doi bărbați. Cea mai recentă infracțiune comisă de acesta îl vizează pe un fost deținut, care-și ispășise pedeapsa cu fostul sportiv, în penitenciarul din Cricova, în 2019.

„Precum anunțaseră procurorii PCCOCS în august, acesta executase șantajul la comanda fostului partener de afaceri al deținutului șantajat, în domeniul parcărilor auto – trimis și el în judecată, acum. Mai exact, învinuitul a primit ilegal de la victimă circa 5.000.000 de lei, co-autor al infracțiunii fiind liderul organizației criminale, așa-zisul hoț în lege, „Nicu Patron.” Menționăm, anterior procurorii PCCOCS îl anunțaseră pe acesta în căutare. În fișierul de jos, este redată și înregistrarea discuției cu implicarea ambilor, care vizează amenințarea victimei din acest dosar.

Totodată, fostul sportiv a fost supus cercetării penale și pentru alte două infracțiuni de șantaj, una din ele fiind comisă la comanda celui de-al treilea învinuit, trimis și el pe banca acuzaților. Astfel, au fost pretinse ilegal sume de 150.000 de euro, 500.000 de euro sau semnarea unor acte financiare defavorabile victimei”, se menționează în comunicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *