ActualitateExterne

VIDEO FOTO – Un bombardier Tupolev-22 al forțelor ruse s-a prăbușit la 300 de km de granița cu Ucraina, GUR revendică atacul

Un avion militar rus care se întorcea dintr-o misiune de luptă, s-a prăbușit, vineri, în regiunea Stavropol din sudul Rusiei. Surse din Forţele de Apărare ale Ucrainei au declarat că bombardierul rus Tu-22MZ a fost doborât ca urmare a unei operațiuni desfăşurate de Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, conform RBC.

Avionul ar fi fost atacat de ucraineni la 300 de kilometri de graniţa Rusiei cu Ucraina. Potrivit surselor RBC, după ce bombardierul respectiv a fost doborât, un alt avion, care se afla în spate, s-a întors din drum. “Acesta este primul avion strategic pe care Ucraina reușeşte să îl distrugă în timpul zborului. Avionul respectiv lansa lovituri asupra Ucrainei”, scrie Rador Radio România.

Tu-22M3, principalul bombardier pe distanţe lungi din dotarea forţelor aeriene ruse, atinge o viteză de 2.300 km/oră şi are o autonomie de zbor de 5.500 de kilometri. Avionul poate transporta trei rachete ghidate aer-sol sau 25 de tone de diverse tipuri de bombe.

UPDATE ora 10.26 – Unul din membrii echipajului a murit, transmite guvernatorul regional Vladimir Vladimirov pe canalul său de Telegram.

UPDATE ora 10.20 – Surse din Forţele de Apărare ale Ucrainei au declarat că bombardierul rus a fost doborât cu rachete antiaeriene de tip S-200.

UPDATE ora 10.00 – “Pentru prima oară, unităţi de rachete antiaeriene ale Forţelor aeriene, în cooperare cu Direcţia principală de informaţii a Ministerului Apărării (GUR), au doborât un bombardier strategic cu rază lungă de acţiune Tu-22M3, purtător de rachete de croazieră Kh-22, ce sunt utilizate de teroriştii ruşi pentru a ataca oraşele paşnice ucrainene”, a declarat comandantul Forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, într-un comunicat postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *