CSI / RusiaUcraina

VIDEO. FSB anunţă arestarea unui activist transsexual pe care-l acuză de ”înaltă trădare”: Este acuzat că trimis bani în Ucraina pentru a finanţa armata ucraineană

Serviciile ruse de securitate (FSB) anunţă joi, 13 iulie, că au arestat un activist transsexual, pe care-l acuză de ”înaltă trădare” în favoarea Ucrainei, în contextul în care deputaţii ruşi urmează să examineze un proiect de lege care interzice tranziţia de gen, relatează News.ro.

”FSB a dejucat activităţi ilegale ale unui cetăţean rus care locuieşte în regiunea Oriol, implicat în(tr-o intracţiune de) înaltă trădare, din cauză că a furnizat un ajutor financiar forţelor armate ucrainene”, anunţă într-un comunicat FSB.

Într-o înregistrare video a arestării, filmată de FSB şi difuzată de presa rusă de stat, bărbaţi care poartă cagule, arme, veste antiglonţ şi unoformă de camuflaj ies dintr-o camionetă şi-l plachează cu brutalitate la zid, într-o stradă, pe suspect.

”Ajutor!”, strigă suspectul, gemând, după care este încătuşat şi condus în camionetă.

Potrivit FSB, persoana arestată este un activist transsexual LGBT care a fost declarată femeie la naştere şi care lucrează ca voluntar pentru renumitul ONG OVD-Info, unde documentează represiuni politice în Rusia.

Tot potrivit FSB, suspectul este administratorul unui proiect care a organizat transferuri de bani către organizaţii din Ucraina ”cu scopul de a finanţa” armata ucraineană.

El este vizat într-o anchetă cu privire la ”înaltă trădare”, o infracţiune care în Rusia se poate pedepsi cu închisoarea pe viaţă.

Această arestare intervine în contextul în care deputaţii ruşi urmează să analizeze joi, în a doua lectură, un nou proiect de lege privind interzicerea tranziţiilor de gen, în plină isterie conservatoare împotriva Occidentului.

Autorităţile ruse îşi multiplică, după invazia Ucranei, la 24 februarie 2022, măsurile conservatoare, mai ales împotriva lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor, în dorinţa de a elimina comportamente pe care le consideră drept ”deviante”, importate din Occident.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *