Actualitate

(VIDEO) George Simion, persoană indezirabilă în RM: Ședința din 30 noiembrie este o invenție! Blocul Unității Naționale cere Guvernului Filip anularea deciziei

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

NE BATEM, BLESTEM DACĂ NU NE BATEM! (N.Iorga)Ministerul de Interne de la Chișinău se încurcă în minciuni privind abuzul…

Posted by George Simion on 5 Februarie 2016

UPDATE: Ministerul Afacerilor Interne reacționează. Pe pagina web a instituției a fost publicată o „precizare”, în care se menționează că executarea deciziei de a-l declara persoană indezirabilă pe George Simion timp de 5 ani a fost suspendată până la examinarea cauzei în fond. Curtea de Apel, prin decizia din 30 noiembrie 2015, a casat încheierea instanţei de fond şi a respins solicitarea de suspendare a deciziei de declarare a persoanei indezirabile. Prin urmare, decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă este aplicabilă, iar instanţa de judecată urmează să decidă asupra cazului.

Totuși, în înregistrarea viodeo realizată de George Simion se aude clar cum polițistul de frontieră spune că interdicția a fost făcută la 6 ianuarie. Mai mult decât atât, drept probă că, respingerea suspendării statutului de persoană non-grata nu a avut loc pe 30 noiembrie 2015, este că George Simion a intrat în R. Moldova de două ori de atunci, în lunile decembrie 2015 și ianuarie 2016. „Nu știu de nicio sedință din 30 noiembrie, e o invenție. Nu am fost anunțați de ea. Singurul proces de care știm e de marți, 9 februarie, unde acuma nu pot ajunge pentru că nu mă lasă să intru, îmi încalcă dreptul de a mă apăra”, a declarat George Simion pentru TIMPUL.

Judecata trebuie să aibă loc la Judecătoria Centru, pe 9 februarie, și va fi susținută judecatoarea Tizu Svetlana. Avocatul de apărare este Dumitru Sliusarenco, iar acesta nu a fost informat despre ședința din 30 noiembrie. „Era o procedura de recurs care are loc in lipsa părților, însă nici despre decizia luată nu am fost informați, abia zilele acestea a apărut”, a declarat avocatul pentru TIMPUL.

Iată textul integral al „Precizării”:

„Cu referire la Simion George Nicolae, informăm: la 13 mai 2015, în baza art. nr. 55 din Legea 200 din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, Simion George-Nicolae a fost declarat persoană indezirabilă pentru o perioadă de 5 ani. În perioada respectivă, G. Simion nu are dreptul de a intra in Republica Moldova. Decizia a fost adusă la cunoştinţă contra semnătură.

Instanţa de judecată, care a examinat contestaţia străinului, a suspendat executarea deciziei, până la examinarea cauzei în fond.

Curtea de Apel, prin decizia din 30 noiembrie 2015, a casat încheierea instanţei de fond şi a respins solicitarea de suspendare a deciziei de declarare a persoanei indezirabile.

Prin urmare, decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă este aplicabilă, iar instanţa de judecată urmează să decidă asupra cazului.”

***
Blocul Unității Naționale condamnă decizia autorităților de la Chișinău de a îi interzice intrarea în Republica Moldova cetățeanului român și european George Simion.

„Cerem Guvernului condus de Pavel Filip să anuleze de urgență această decizie abuzivă prin care este încălcat unul dintre drepturile fundamentale ale omului – cel la liberă circulație. 
Este inadmisibil ca în actuala situație social-economică precară, pentru a cărei remediere Guvernul de la Chișinău caută ajutor în afara Republicii Moldova, să se recurgă la astfel de acțiuni antidemocratice.
Republica Moldova emite prin astfel de decizii semnale negative pentru București, Bruxelles și alte capitale europene. Nu te poți declara pro-european dacă te comporți ca un urmaș consecvent al lui Stalin.
Așteptăm, în egală măsură, implicarea autorităților de la București în soluționarea acestei probleme. Apucăturile sovietice ale conducerii de la Chișinău trebuiesc sancționate de urgență din punct de vedere politic și diplomatic”, scrie în apelul public al Blocului Unității Naționale.

***

Potrivit polițistului de frontieră care l-a informat pe George Simion despre interdicție, aceasta ar fi pusă pe 6 ianuarie. Așadar, interdicția a fost impusă de Guvernul precedent, cu Brega ca premier interimar și ex-ministrul al Afacerilor Interne Oleg Balan. „Nu știu să-mi zică mai multe detalii, nu am voie să intru în Republica Moldova. Mi-au dat o hârtie pe care scrie inadmisibil în sistemul informatic”, a scris George Simion pe contul său de Facebook.

Iată cum arată documentul primit de Goerge Simion de la vameși.

Potrivit Legii Nr. 215 din 04.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, „consemnul nominal” este informaţia despre persoana căreia, în conformitate cu legislaţia în vigoare, nu i se permite intrarea sau ieşirea în/din Republica Moldova, care este introdusă în sistemele informaţionale integrate naţionale.

Potrivit aceleiași legi, controlul minim şi amănunţit, pentru străini, la intrare, include verificarea îndeplinirii condiţiilor de intrare şi, când este cazul, a documentelor care autorizează şederea şi exercitarea activităţilor profesionale.
Controlul amănunţit include examinarea detaliată care să acopere, pe lângă altele, verificarea faptului dacă persoana, mijlocul de transport şi obiectele pe care le transportă nu prezintă pericol pentru securitatea statului sau pentru ordinea publică. Această verificare presupune consultarea directă a informaţiilor şi consemnelor nominale referitoare la persoane şi, în caz de necesitate, a obiectelor introduse în Sistemul informaţional integrat al Poliţiei de Frontieră şi în alte baze de date naţionale şi internaţionale, precum şi acţiunile care trebuie întreprinse, dacă este indicat, în urma unui consemn nominal.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Am ajuns la wifi. Sa nu credeți ca exagerez, uitați filmarea d…

am ajuns la wifi. FILMARE DIN VAMA! Interzis a treia oara in Basarabia, va rog puneți presiune pe autorități sa-mi ridice aceasta noua interdictie!!!

Posted by George Simion on 5 Februarie 2016

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

O noua interdicție. Pusa pe 6 ianuarie. Nu știu sa-mi zica mai multe detalii, nu am voie sa intru în Republica Moldova….

Posted by George Simion on 5 Februarie 2016

Acest lucru nu i se întâmplă pentru prima oară liderului unioniștilor. Autorităţile moldovene l-au reţinut şi expulzat pe George Simion, în mai 2015. Atunci, cetăţeanul român a primit interdicţie de a mai intra pe teritoriul moldovean cinci ani. Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, cetăţean român, a fost reţinut de agenţii Serviciului moldovean de Informaţii şi Securitate (SIS), iar în scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicţie de reintrare în această ţară timp de cinci ani. Ulterior, în luna septembrie, Curtea de Apel din Chișinău a decis ridicarea interdicţiei impuse lui Simion.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *