Social

VIDEO. Grupare criminală organizată, specializată în escrocherii cu automobile din Europa, destrcturată de polițiști. Trei persoane au fost reținute

O grupare infracțională, dirijată din penitenciar, care în perioada anilor 2020-2021, a pus la cale o schemă de escrocherie privind presupusele vânzări a mașinilor din Europa, a fost destructurată de oamenii legii, care au descins marți, 24 mai, cu percheziții la domiciliile mai multor figuranți din Ungheni, Chișinău, dar și penitenciarele nr. 3 Leova și nr. 4 Cricova, scrie Publika.md.

Ulterior, au fost reținuți doi bărbați de 25 și 27 ani și o femeie de 27 ani, iar cinci deținuți din două penitenciare au fost etapați în penitenciarul 13 Chișinău pentru a fi audiați și înaintate învinuirile.

În urma perchezițiilor au fost ridicate telefoane mobile conectate la internet, dispozitive electronice de stocare a informației, înscrisuri de ciorne și alte bunuri relevante la cauza penală.

Astfel, potrivt poliției, bănuiții își creau conturi pe pagini de publicare a anunțurilor de vânzare, ulterior preluau imagini cu mașini de vânzare în statele din Europa și le propuneau spre vânzare în calitate de intermediari. Apoi, le cereau clienților, în avans, între 800 și 3000 de euro, iar uneori pretindeau astfel de sume în mod repetat. Faza finală a acestei scheme consta în ștergea contului de pe pagina anunțurilor publicitare și renunțarea la numerele de telefon folosite.

Suspecții riscă până la 8 ani de închisoare cu sau fără amendă de până la 167 500 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *