Internațional

VIDEO. Guvernatorul regiunii: Doi morţi în Turcia, în urma unor tiruri cu rachete trase din Siria

Cinci rachete lansate din nordul Siriei au lovit luni, 21 noimebrie, districtul turc Karkamîş aflat în zona de frontieră, omorând două persoane şi rănind alte şase, dintre care două grav, a declarat guvernatorul provinciei Gaziantep, citat de Reuters.

CNN Turk transmite că rachetele au fost trase din zona Kobani din Siria, controlată de miliţia kurdă YPG.

Rachetele au lovit o şcoală, două case şi un camion în apropierea unui punct de frontieră din provincia Gaziantep.

Duminică, avioane de război turceşti au bombardat baze ale militanţilor kurzi din nordul Siriei şi din nordul Irakului, distrugând 89 de ţinte, ca represalii la atentatul cu bombă de la Istanbul, din urmă cu o săptămână, soldat cu şase morţi. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Ankara, loviturile aeriene ale Turciei au vizat baze ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, şi ale miliţiei kurde siriene YPG, despre care Turcia spune că este o aripă a PKK.

Ankara a acuzat militanţii kurzi pentru explozia de pe bulevardul Istiklal din Istanbul care a avut loc la 13 noiembrie, în urma căreia 6 persoane au murit iar peste 80 au fost rănite. Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru acest atentat, iar PKK şi Forţele Democratice Siriene (SDF) conduse de kurzi au negat implicarea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *