Timpul Local

(Video) Hai, Moldova! Flash-mob înaintea Zilei Naţionale a Curăţeniei

La flash-mob vor participa oameni de cultură, reprezentaţi ai organizaţiilor neguvernamentale, instituţiile media, cântăreţi, elevi de la licee şi şcoli sportive, grupuri informale şi sute de cetăţeni care îşi doresc o ţară curată.

Proiectul va demara mâine, la 14.30 în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Scopul flash-mobului de mâine este să organizeze partea tehnică a proiectului, care include crearea logoului "Hai Moldova" şi mediatizarea acţiunii civice. Organizatorii îi  invită pe cei interesaţi să acceze www.hai.md, pentru a afla mai multe informaţii despre proiect.

Valeriu, unul dintre organizatorii "Hai Moldova", a spus că flash-mobul de mâine are menirea să transmită mesajul pentru cât mai multe persoane, pentru ca societatea să fie la curent cu evenimentul care se preconizează pentru 16 aprilie, de Ziua Naţională a Curăţeniei.

"Hai Moldova" este sprijinit de V. Filat

Proiectul ecologic este sprijinit de Vlad Filat, care a semnat o dispoziţie, în urma căreia vor fi antrenate mai multe instituţii. Ministerul Mediului urmează să examineze posibilitatea alocării din Fondul Ecologic Naţional a mijloacelor necesare pentru publicarea materialelor promoţionale şi implicarea personalului Inspectoratului Ecologic de Stat în procesul de cartare (GPS) a gunoiştilor. Întreprinderile subordonate Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor vor pune la dispoziţie unităţilor de transport necesare.

Totodată, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va acorda asistenţa necesară în echiparea voluntarilor cu inventarul necesar pentru lucrările de salubrizare.

Conform dispoziţiei, autorităţilor administraţiei publice locale li se recomandă implicarea în pregătirea şi desfăşurarea proiectului.

Cei mai activi voluntari şi echipe de implementare a proiectului vor fi stimulaţi cu diplome din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Amintim că „Hai, Moldova!” este o mişcare civică, ce îşi propune curăţarea întregii ţări într-o singură zi. Ziua Naţională de Curăţeniei în RM coincide cu cea a Ucrainei, şi este preconizată pentru 16 aprilie 2011.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *