Actualitate

VIDEO: Huiduieli în centrul orașului, unioniști vs bolșevici

Reprezentanţii Platformei Civice ”Acţiunea 2012″ au ieşit astăzi în stradă pentru a protesta împotriva concertului organizat de Ambasada Federaţiei Ruse, după ce pe parcursul săptămânii au cerut ca ziua de 9 mai să fie declarată zi de doliu. Acţiunea de protest are loc lângă monumentul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Membrii Platformei Civice ”Acţiunea 2012″ au declarat ca azi nu este o sărbătoare, ci o zi de doliu. Protestatarii au scandat: “Afară armata rusă!”, “”Rogozin ieşi afară”, “Libertate!”, scrie inprofunzime.md.

Membrii Platformei “Acţiunea 2012″ au protestat două zile în faţa Primăriei. Participanţii la protest l-au numit pe primarul Capitalei Dorin Chirtoacă trădător şi l-au acuzat că ar fi luat mită, pentru că a permis desfăşurarea concertului de 9 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale, scrie publika.md.

La rândul său, Dorin Chirtoacă se justifică şi declară că nu are dreptul să interzică desfăşurea concertului din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Această competenţă o are doar instanţa de judecată. Totuşi, edilul a lăsat să se înţeleagă faptul că, din anul viitor, în Piaţa Marii Adunări Naţionale vor avea loc doar activităţi prilejuite de Ziua Europei. Iar toate manifestaţiile cu ocazia Zilei Victoriei asupra fascismului vor avea loc la memorialul Eternitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *