ActualitateExterne

VIDEO | Imagini apocaliptice în Atena

Atena este înghițită de ceața portocalie provocată de furtuna de praf din Sahara. E unul dintre cele mai grave episoade de acest gen care au lovit țara din 2018 încoace. În ultimele ore, praful saharian a ajuns și în România, așezându-se în cantități importante pe mașini și alte obiecte.

Concentrațiile de praf pot reduce lumina soarelui și vizibilitatea, în timp ce nivelurile tot mai ridicate de particule fine de poluare prezintă riscuri pentru sănătate, avertizează autoritățile din Grecia.

Nori de praf aduse din Sahara au acoperit marți Atena și alte orașe grecești, unul dintre cele mai grave episoade de acest gen care au lovit țara din 2018 încoace, au anunțat autoritățile, conform The Guardian.

O ceață portocalie a sufocat mai multe regiuni după câteva zile de vânt puternic, limitând vizibilitatea și ducând la avertismente ale autorităților cu privire la riscurile respiratorii.

„Este unul dintre cele mai grave episoade de concentrații de praf și nisip din Sahara din 21-22 martie 2018, când norii au invadat în special insula Creta”, a declarat Kostas Lagouvardos, director de cercetare meteo la Observatorul din Atena.

Grecia a fost deja afectată de norii de praf din Sahara la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, care au acoperit și părți din Elveția și sudul Franței.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *