Actualitate

VIDEO/ Imagini care nu ai mai văzut: Orban taie porcul

Fiind înconjurat de prieteni și susținători apropiați, Viktor Orban a participat sâmbătă, 15 ianuarie, la tăierea, pârlirea și apoi la tradiționala (atât pentru români cât și pentru maghiari) ”pomană a porcului”, asezonând șoriciul cu palinca. Premierul maghiar a arătat că se pricepe foarte bine la treburile gospodărești, pârlind porcul, separând șoriciul de slănină, pregătind carnea pentru cârnați. Fotografii și un scurt film de la eveniment au fost postate pe pagina de socializare a lui Viktor Orban.

Este o tradiție ungurească a sacrificării porcilor în iarnă (nu neapărat legat de Crăciun, ca la români), bărbații care se pricep la tăierea porcului fiind apreciați ca niște ”maeștri” în comunitățile rurale maghiare.

Viktor Orban se laudă de ani de zile, cu titlul de ”maestru al tăierii porcilor”, chiar pe pagina oficială de premier. Sfidarea normelor europene cu privire la sacrificarea porcilor, a fost pozitiv ”sancționată” de cititorii postărilor de Facebook dedicate de premier evenimentului. În schimb, oamenii i-au reproșat premierului faptul că guvernul său impune practic vaccinarea obligatorie în Ungaria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *