CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Imagini cu armata rusă trăgând în propriile trupe. Un soldat a fost ucis

O unitate a forțelor armate ucrainene care a participat la eliberarea satului Andriivka a publicat pe rețelele sociale filmări din dronă cu ceea ce spune că este artileria rusă care trage asupra propriilor trupe în timp ce acestea încearcă să se predea.

Videoclipul postat pe Telegram de Brigada 3 de Infanterie de Asalt arată trupele ucrainene încă sub foc inamic în timp ce eliberează pozițiile rusești în satul acum distrus de lângă Bahmut.

Trei dintre soldații Moscovei se predau și li se cere să se întindă la pământ pentru a fi recuperați. Apoi se aude o salvă de artilerie care explodează chiar deasupra militarilor.

Pe măsură ce fumul se împrăștie, devine clar că soldații ucraineni au fost incredibil de norocoși – toți au supraviețuit.

În ceea ce-i privește pe militarii ruși, „unul a fost ucis, iar doi au scăpat cu viață”.

Ucraina a anunțat vineri, 15 septembrie, eliberarea satului Andriivka din apropierea orașului Bahmut, deținut de ruși.

Brigada a 3-a de asalt a Ucrainei a condus o „operațiune fulger” și practic a lichidat întreaga brigadă 72 de infanterie a Rusiei.

Surse militare ucrainene spun că vineri trupele Kievului au scos forțele ruse și din Klișciivka, o localitate importantă din punct de vedere tactic la sud de Bahmut.

Deși nu a fost confirmat oficial, ar însemna o victorie importantă a Kievului. Luptătorii din unitatea de voluntari din Belarus, Regimentul Kalinovski, au curățat satul de ruși, dar nu existată o confirmare oficială.

Imaginile publicate de platforma de informare militară Realna Viina arată infanteriști puternic înarmați mergând pe jos pe o stradă din Klișciivka, fără a fi atacați de inamici.

Vorbind despre capturarea de către brigada armatei ucrainene a orașului Andriivka de la Rusia, profesorul Michael Clarke, analist în domeniul apărării și securității și fost director general al Institutului Regal al Serviciilor Unite, a spus: „Au luptat cu ferocitate pentru asta și este doar o mică localitate… Imaginile sunt ceva desprins din Primul Război Mondial – devastare totală”.

Clarke spune că principala realizare este că ucrainenii au desfășurat o operațiune de aproximativ trei zile și au înconjurat complet o brigadă motorizată rusă și au distrus-o complet.

„Ucrainenii sunt foarte încântați de acest lucru, deoarece le oferă mai multe opțiuni strategice la sud de Bahmut, unde fac progrese”, adaugă expertul

Cu toate acestea, Clarke a precizat că progresele pe care le fac ucrainenii sunt „minuțioase și lente”.

„Acestea ar putea fi importante, dar încă nu este avansul pe care îl sperau acum câteva luni”, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *