Externe

VIDEO/ Imagini de la procesul primului soldat rus judecat pentru crime împotriva civililor în Ucraina

Vadim Șisimarin este acuzat că a ucis un civil, pe 28 februarie, în timp ce lupta în regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei. Soldatul rus în vârstă de 21 de ani a apărut prima oară în fața unui tribunal din Kiev vineri și riscă pedeapsa cu închisoare pe viață, scrie The Guardian.

Inculpatul, care a sosit la tribunalul nr. 3 din Kiev într-un trening gri cu mâneci albastre și cătușe, este Vadim Șisimarin, un tânăr de 21 de ani, comandantul diviziei de tancuri Kantemirovskaia, acuzat de uciderea unui bărbat de 62 de ani.

Audierea de vineri a fost preliminară și data procesului a fost stabilită pentru 18 mai. Avocatul soldatului rus a spus că acesta a mărturisit că a ucis victima, dar nu a discutat încă dacă să pledeze vinovat.

Șisimarin, care a fost ajutat de un interpret rus să urmărească audierea, a vorbit pentru scurt timp pentru a-și confirma numele și pentru a spune că a înțeles acuzațiile împotriva lui.

Se presupune că acesta a luptat în regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, când a ucis un civil, pe 28 februarie în satul Ciupahivka. El este acuzat că a tras într-o mașină, după ce convoiul său de vehicule militare a fost atacat de forțele ucrainene. Apoi a urmărit mașina împreună cu alți patru soldați, în timp ce șoferul încerca să fugă.

Șisimarin l-a împușcat pe bărbatul neînarmat, care se afla pe o bicicletă și vorbea la telefon, după ce i s-a ordonat „să omoare un civil ca să nu-i denunțe apărătorilor ucraineni”, potrivit procurorilor.

Crima ar fi avut loc la „zeci de metri” de casa victimei și a fost comisă cu o pușcă AK-74. Numele victimei nu a fost făcut public.

Procesul este un alt triumf al propagandei de la Kiev și vine în timp ce numărul crimelor înregistrate de procurorul general al Ucrainei a depășit 11.000 și UNICEF ​​a raportat că cel puțin 100 de copii au fost uciși în război, doar în aprilie.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *