Actualitate

(Video) În regiunea de sud a țării salvatorii luptă cu apele

Peste 60 de salvatori au luptat cu apele în după-amiaza zilei de ieri în oraşul Taraclia, unde ploile torenţiale au deteriorat o suprafaţă de dig a unui iaz din localitate.

Salvatorii au reuşit să intervină la timp pentru preveni inundarea oraşului. Aceştia au extins canalul de evacuare a apei şi au consolidat digul iazului cu 2000 de saci cu nisip. În consecinţă, nivelul iazului a scăzut considerabil, iar pericolul a fost înlăturat.

Ploile au făcut ravagii şi la Cahul, numărul intervenţiilor salvatorilor din ultimele zile depăşind 50. Două case din oraş s-au prăbuşit în urma stihiei, iar zeci de beciuri şi subsoluri au fost inundate. În satul Roşu a fost construit un dig de protecţie din 200 saci pentru a preveni o eventuală inundaţie de proporţii.

În satul Tartaul de Salcie, ploaia a spălat 8 kilometri de drum local şi a compromis 30 de hectare de rapiţă. În satul Svetlîi, UTA Găgăuzia, 43 de salvatori au construit diguri de protecţie din peste 400 saci cu nisip, pentru a proteja aproximativ 20 de gospodării. Tot în această localitate, pompierii şi salvatorii au pompat apa din beciurile a circa 17 gospodării. Apa adunată în subsoluri, a fost evacuată şi în oraşul Ceadîr-Lunga, satele Chiriet-Lunga şi Cazaclia.

Mai jos puteți vedea un video cu intervenția salvatorilor în Comrat:

Aici puteți vedea intervenția salvatorilor în orașul Cahul:

În total s-au pompat 1220 metri cubi de apă. Echipele de salvatori au intervenit şi la deblocarea a 20 unităţi de transport, care au rămas împotmolite în noroi, în urma ploilor.

TIMPUL.MD via DESCHIDE.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *