Internațional

VIDEO/ Incendii în Spania: Un bărbat a reușit să scape cu viață după ce a fugit din calea flăcărilor cu hainele arzând pe el

Un bărbat spaniol în vârstă de 50 de ani este tratat pentru arsuri grave după ce a scăpat din flăcările care i-au cuprins excavatorul în timp ce încerca să lupte cu unul dintre incendiile care fac ravagii în regiunea Castilla y León, în nord-vestul țării, potrivit The Guardian.

Într-o înregistrare video care a avut loc luni după-amiază în apropierea orașului Tábara din provincia Zamora, arată cum vehiculul și șoferul său, Ángel Martín Arjona, sunt înghițiți de foc și dispar în spatele norilor de fum.

După câteva secunde mai târziu, Arjona iese din infern, cu hainele arse. După ce se împiedică, reușește să scape din flăcări.

Serviciile regionale de urgență au declarat că Arjona a suferit arsuri grave. După ce a fost tratat la un centru medical local.Ulterior, el a fost transportat cu elicopterul la spitalul universitar Río Hortega din Valladolid.

Prietenul său, mecanicul Juan Lozano, a declarat pentru Reuters: „[Incendiul] ar fi putut arde totul, absolut totul. Nu a făcut-o pentru că există profesioniști buni și oameni care au curajul să ne protejeze.”

Deși temperaturile din Spania sunt în scădere pe măsură ce valul de căldură de opt zile se apropie de sfârșit, zeci de incendii de vegetație – multe dintre ele încă ard – au devastat aproape 30.000 de hectare de teren din întreaga țară.

Luni, guvernul regional din Castilla y León a declarat că trupul unui bărbat în vârstă de 69 de ani, despre care se spune că era cioban, a fost găsit într-o zonă incendiată în apropierea micului oraș Escober de Tábara din Zamora. Cu o zi înainte, autoritățile din regiune au confirmat, de asemenea, moartea unui pompier, Daniel Gullón Vara, în vârstă de 62 de ani.

Un alt videoclip filmat luni a arătat pasageri neliniștiți ai trenului prinși între două rânduri de focuri de vegetație, care s-a oprit în timp ce se îndrepta de la Madrid spre orașul Ferrol din nord-vestul țării.

„A fost cu adevărat înfricoșător să vezi cât de repede se răspândește focul”, a declarat Francisco Seoane, care a filmat videoclipul, pentru Associated Press. „Doar într-o clipită, un nou tufiș a început să ardă. A fost o chestiune de secunde. Brusc a devenit noapte și puteam chiar să simțim mirosul de fum”.

Compania națională de căi ferate din Spania, Renfe, a declarat că niciun pasager nu a fost în pericol în niciun moment.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *