ROMÂNIA

VIDEO. Incendiu la un spital de copii din București: 110 pacienți au fost evacuați și transferați

În noaptea de marți spre miercuri, un incendiu a izbucnit la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din Bucureşti. Incendiul a fost lichidat. 110 copii au fost evacuaţi.

Din fericire, nu există victime, relatează TV8 și Mediafax.

Ulterior, cei 110 de copii au fost transferaţi în siguranţă la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de faţă toţi copiii sunt repartizaţi pe secţii, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Cel mai important este că nu există niciun fel de victime. Cu siguranţă a fost ceva legat de repornirea energiei electrice. Ţine de furnizorul de energie electrică”, a spus ministrul Alexandru Rafila. 

„Am venit pentru o urgenţă la spital, din fericire nu este nicio victimă, colegii de la UPU s-au mobilizat. Vedeam flăcări, fum, este absolut dezolant să vezi aşa ceva”, a spus dr. Cătălin Cârstoveanu. 

Astfel, potrivit Ministerului Sănătății, marţi seara a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care unitatea a fost alimentată de generator mai mult de o oră.

În momentul revenirii energiei electrice în reţea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două maşini din apropiere. Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalaţiilor de gaze din incinta spitalului şi a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internaţi, a aparţinătorilor acestora, a mai explicat ministerul. 

„Operaţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea directorului medical Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătăţii este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranţă al pacienţilor la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situaţiei”, a precizat MS. 

Pompierii vor verifica spitalul care a fost afectat de fumul de la incendiul izbucnit în curte. Pagubele vor fi stabilite la finalul interveţiei pompierilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *