ROMÂNIA

VIDEO. Început emoționant de ședință în Parlament, de Ziua Națională a României: „România mea e România ta, e România noastră. Jos vama de la Prut”

Joi, 1 decembrie, cântecele patriotice și mesajele de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României au deschis ședința Parlamentului de la Chișinău.

„Astăzi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune făcute și pe care le vom face împreună. Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne arată cine ne este prieten adevărat și cine nu și noi o spunem de fiecare dată, nu în șoaptă: Mulțumesc, România, pentru sprijinul dezinteresat, pentru școli și grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în special în această perioadă complicată. Pentru că putem, în mod practic, să ne conectăm la Europa. Vom munci în continuare, împreună, pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască în pace și în bunăstare. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a declarat Igor Grosu.

În fața deputaților a venit un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”, „bastionul românesc din toate timpurile”, care au cântat „România mea” – „România mea e România ta, e România noastră și suntem stăpâni în ea” – și au scandat: „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească/ Moldova, Ardealul și Țara Românească”, dar și „Jos vama de pe Prut!”, scrie Ziarul Național.

Deputații majorității parlamentare i-au aplaudat în picioare și i-au răsplătit cu bomboane, flori și colaci. Socialiștii și comuniștii, însă, au ignorat acest moment, preferând să nu se afle în sala de ședințe.

„Mesajul cu vama l-am înțeles. Trebuie inițiativă legislativă, trebuie pregătite lucrurile”, a declarat, mai în glumă, mai în serios, spicherul Grosu.

Aceeași sursă a anunțat că la Parlament a fost inaugurată, cu ocazia Zilei Naționale a României, o expoziție de picturi ale artistei plastice Eleonora Brigalda, care vor putea fi admirate până pe 9 noiembrie.

„Sunt onorată și bucuroasă că am avut ocazia în această zi marcantă, Ziua României, să vernisez o expoziție de pictură în incinta Parlamentului Republicii Moldova. Este o zi foarte importantă, de o mare esență, și am decis să prezint lucrări care au fost realizate timp de 10 ani, tematica fiind identitatea spirituală, religioasă, etnică, trecutul zbuciumat și victorios al Republicii Moldova”, a menționat artista plastică Eleonora Brigalda, prezentă la ședința de astăzi a Parlamentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. VIVAT, CRESCAT, FLOREAT, ROMANIA MAGNA!
    La Multi Ani inimosilor prichidei! La Multi Ani inimoasei doamne profesoare! La Multi Ani fratilor si surorilor din Basarabia! La Multi Ani Timpul!
    Un gand bun de neuitare pentru profesoara, poeta si scriitoarea Elena Dobrosinschi romanca din Basarabia care a trait frumosul an 1918.
    https://www.youtube.com/watch?v=NxSr3kv2-zY

  2. Grosu: „Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne arată cine ne este prieten adevărat și cine nu, și noi o spunem de fiecare dată, nu în șoaptă: Mulțumesc, România, pentru sprijinul dezinteresat, pentru școli și grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în special în această perioadă complicată!” Eu m-asi adresa d-ui Grosu : „Tot sunteti un Ignorant Inapoiat , care nu-si cunoaste Originea, care este Romaneasca ? Tot continuati sa-i considerati pe Romani din Dreapta Prutului, dupa aberatia Ruso- bolsevica , de „niste Prieteni” ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *