Internațional

VIDEO/ Incident bizar la muzeul Luvru. Un bărbat deghizat în femeie a aruncat cu o prăjitură în celebra pictură Mona Lisa

Duminică, tabloul „Gioconda” de Leonardo da Vinci a fost vandalizat de un vizitator în Muzeul Luvru. Un bărbat care purta o perucă și haine de damă a aruncat cu o prăjitură, potrivit postului RTVE. Cunoscută şi ca „Mona Lisa”, opera este unul dintre principalele obiective turistice din pinacoteca pariziană.

Tarta s-a oprit în geamul care protejează lucrarea lui Da Vinci şi nu a suferit nicio pagubă. Ulterior, supraveghetorii muzeului au reţinut persoana şi l-au dat afară.

Astfel, potrivit unor martori, atacatorul era în scaun cu rotile şi avea perucă, acesta a lansat mesaje în favoarea protejării planetei.

Nu este prima dată când faimoasa operă este ţinta unor atacuri. Cel mai recent, în 2009, când un turist rus a aruncat către ea cu o ceaşcă de ceai. A rămas fără urme datorită geamului blindat care o protejează. În 1956 un bărbat a aruncat cu acid pe tablou, iar altul a aruncat o piatră şi a reuşit să spargă sticla şi să strice pictura. Dar cel mai rău a suferit „Gioconda” când a fost furată în 1911. Vinovatul a fost Vincenzo Peruggia, fost angajat al Luvru, scrie Observatornews.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *