Internațional

VIDEO/ Incident bizar la muzeul Luvru. Un bărbat deghizat în femeie a aruncat cu o prăjitură în celebra pictură Mona Lisa

Duminică, tabloul „Gioconda” de Leonardo da Vinci a fost vandalizat de un vizitator în Muzeul Luvru. Un bărbat care purta o perucă și haine de damă a aruncat cu o prăjitură, potrivit postului RTVE. Cunoscută şi ca „Mona Lisa”, opera este unul dintre principalele obiective turistice din pinacoteca pariziană.

Tarta s-a oprit în geamul care protejează lucrarea lui Da Vinci şi nu a suferit nicio pagubă. Ulterior, supraveghetorii muzeului au reţinut persoana şi l-au dat afară.

Astfel, potrivit unor martori, atacatorul era în scaun cu rotile şi avea perucă, acesta a lansat mesaje în favoarea protejării planetei.

Nu este prima dată când faimoasa operă este ţinta unor atacuri. Cel mai recent, în 2009, când un turist rus a aruncat către ea cu o ceaşcă de ceai. A rămas fără urme datorită geamului blindat care o protejează. În 1956 un bărbat a aruncat cu acid pe tablou, iar altul a aruncat o piatră şi a reuşit să spargă sticla şi să strice pictura. Dar cel mai rău a suferit „Gioconda” când a fost furată în 1911. Vinovatul a fost Vincenzo Peruggia, fost angajat al Luvru, scrie Observatornews.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *