Ultima oră

VIDEO INCREDIBIL: TAB-uri și împușcături la Chișinău. MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE RĂZBOI

Video expediat redacției de către un cititor.

 

(Video filmat la intrarea în orașul Chișinău dinspre Călărași, Ungheni sau Albița)

Examen la MAI

56 de angajaţi ai Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” (BPDS „Fulger”) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au susţinut astăzi, 17 mai 2014, examenul pentru obţinerea dreptului de a purta bereta neagră.
La eveniment au fost prezenţi ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, viceministrul de Interne, Veaceslav Ceban, şeful Inspectoratului General al Poliţie, Ion Bodrug, precum şi șeful Brigăzii cu Destinaţie Specială „Fulger", Ion Ţurcan.

În cadrul ceremoniei în alocuțiunea sa, ministrul de Interne Dorin Recean a apreciat vitejia tinerilor și voința lor de a fi mereu gata de a ne apăra țara. „Sunteţi linia întâi de apărare şi intervenţie în cazurile necesare. Din acest motiv, toată lumea mizează pe pregătirea dumneavoastră. În ultimul timp, provocările se multiplică şi devin tot mai complexe în regiune şi este responsabilitatea noastră, a tuturor, să ne asigurăm că luăm decizii corecte, inteligente, iar în caz de necesitate – să intervenim" a adăugat ministrul de Interne.

La rândul său, șeful Brigăzii cu Destinaţie Specială „Fulger", Ion Ţurcan, a menţionat că examenul pentru "bereta neagră’ este unul dificil, dar obligatoriu pentru toţi angajaţii subdiviziunii, deoarece astfel se pot aprecia capacităţile de luptă ale fiecărui colaborator, starea lui fizică, psihică, morală.”

Pentru a susţine cu succes probele pentru acordarea dreptului de purta “beretei negre” poliţiştii sunt supuşi unor pregătiri intense atît teoretic, cît şi practic. După aceasta, susţin examene la pregătirea iniţială teoretică şi la bereta neagră.

În cadrul probelor de azi, ofiţerii BPDS „Fulger” şi-au demonstrat abilităţile la următoarele probe: neutralizarea santinelei care se află la paza unui obiect strategic, reţinerea elementelor criminale înarmate ce se deplasează prin intermediul mijlocului de transport în centrele urbane şi celor ce se află în ambuscadă (baraj de apă), reţinerea elementelor criminale înarmate ce s-au baricadat şi menţin ostatici într-o clădire. O altă probă a fost parcurgerea pistei cu obstacole din complexul de luptă „Taifun”, cu efectuarea unei împuşcături din arma de foc şi susţinerea probei de luptă corp la corp cu instructorii timp de trei minute.

Bereta neagră este semnul distinctiv şi simbol al bărbăţiei şi profesionalismului, care îl caracterizează pe oricare colaborator al acestei subdiviziuni. Acest simbol al subdiviziunilor cu destinaţie specială are drept scop cultivarea angajaţilor ai unităţii a unui model de adevăraţi patrioţi, devotaţi faţă de neam şi ţară, un scut de nădejde în apărarea suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a statului.

Sursa: Timpul.md / mai.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *