Actualitate

VIDEO INEDIT // Liderul separatist, Vadim Krasnoselski, se jură că transnistrenii nu sunt românofobi: „Construim relații de prietenie cu vecinii noștri”

„Eu voi aduce un exemplu. Noi am vorbit despre soldaţii căzuţi ai Imperiului Rus, înmormântaţi la complexul memorial din Bender. Acolo sunt îngropaţi peste 5.000 de soldaţi ruşi şi un regiment al Armatei Imperiale Ruse, generali, ofiţeri şi soldaţi. În complex există şi un sector pentru străini. Acolo sunt înmormântaţi româno-fasciştii, care au murit în Bender în perioada anilor 1941 – 1944. Pe mormintele lor stau cruci, noi le dăm onoruri militare. Cum putem noi fi învinuiţi de românofobie? Parcă nu se leagă cu propaganda oficială”, a declarat Vadim Krasnoselski în cadrul unui forum organizat la Moscova, scrie adevarul.ro. 

El a adăugat că în calitatea sa de preşedinte, dar şi de simplu cetăţean, are o atitudine bună faţă de poporul României, ca şi faţă de cel al Republicii Moldova sau al Ucrainei. „Şi asta e normal, fiindcă noi construim relaţii de prietenie cu vecinii noştri”, a subliniat Krasnoselski.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *