Social

VIDEO. INI desfășoară percheziții la depozitele a cinci importatori de pește, care ar fi vândut produse fără certificate de calitate

Ofițerii Direcției investigații complexe a INI au documentat activitatea ilegală a unor agenți economici care desfășoară activități de comerț cu produse din pește, în municipiul Chișinău. În rezultatul unor percheziții, oamenii legii au stabilit că în perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023, comercianții au plasat pe piață „mai multe loturi de produse alimentare neconforme cu încălcări grave ale legislației privind siguranța alimentară”, transmite Replicamedia.md.

Acțiunile de urmărire penală au avut loc pe 2 februarie curent, când polițiștii au efectuat 7 percheziții în oficiile și depozitele a cinci agenți economici importatori de produse piscicole.

Potrivit Poliției, în rezultatul perchezițiilor au fost depistate mai multe loturi de produse neconforme. O parte din produse erau păstrate în depozitele frigorifice, iar o altă cantitate în urma procesării a fost plasată pe piață, eludând investigațiile de laborator necesare conform legii.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse au fost identificate toate loturile de produse, inclusiv cele aflate în proces de prelucrare.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și primirea unei decizii legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *