Externe

VIDEO/ Între două sate ucrainene, lângă mașini cu inscripția „copii”, zăceau 37 de cadavre ale civililor

Între două sate din apropierea Kievului, lângă mașini cu inscripția „copii”, au fost găsite 37 de cadavre ale civililor morți, care încercau să fugă din calea bombardamentelor. Se presupune că oamenii au fost uciși după ce militarii ruși au tras din mortiere.

Trupurile neînsuflețite au rămas abandonate între localitățile Motyjin și Yasnohorodka. Conform unui interviu realizat de Wall Street Journal și preluat de presa ucraineană, civilii au murit la începutul lunii martie, când trupele Kremlinului avansau spre capitala țării vecine.

Totodată, jurnaliștii menționează că alte două drumuri care duc de la Motyjin spre nord au devenit locul unde mai multe persoane au murit în prima săptămână de război, iar drept urmare căile de evacuare au fost modificate, fiind folosite drumurile spre sud-este, care trec prin Yasnohorodka.

Reporterii fac referire la înregistrările camerelor de la bordul mașinilor și la declarațiile martorilor. Astfel, conform acestor date, trupele ruse au folosit mortiere în regiune pe 3 martie.

Trupele ruse au invadat câteva sate și orașe din regiunea Kiev timp de o lună – de la sfârșitul lui februarie până în martie. Informațiile ucrainenilor indică faptul că sunt mii de civili care au fost uciși în perioada ocupației.

Precizăm că la începutul lunii aprilie autoritățile constituționale au putut intra în localitățile anterior asediate, după ce Moscova și-a retras forțele din Kiev și Cernigăv. Administrația președintelui ucrainean a publicat imagini îngrozitoare din mai multe localități, cu oameni.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 3 mai s-a știut că în Motyzhyn, regiunea Kiev, o femeie de 70 de ani a „țintit” artileria Forțelor Armate ale Ucrainei către echipamentul ocupanților. Ea a raportat armatei ucrainene locația instalațiilor inamice. Pensionarul a ajutat armata ucraineană mai bine de două săptămâni. Apoi invadatorii ruși și-au dat seama și au ucis-o.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *