Social

VIDEO//Jaf la o bancă din Durlești. Hoții au fost reținuți

În cadrul cercetărilor la faţa locului, angajaţii instituţiei au declarat poliţiştilor precum că, atacatorii mascaţi cu cagule pe cap s-au apropiat de ghişeul casierului, l-au stropit cu benzină, l-au ameninţat cu un pistol şi că îl va incendia dacă nu va deschide uşa. Respectiv, victima în vârstă de 25 ani, le-a permis accesul agresorilor, care au luat din safeu aproximativ 370 000 lei, ticsindu-i într-un rucsac. Imediat au părăsit locul infracţiunii şi au fugit cu un automobil care îi aştepta la ieşire. Abia după atac, casierul a reuşit să activeze butonul de alarmă. Fiind planificate şi puse în aplicare concomitent mai multe acţiuni concrete speciale de investigaţii, angajaţii Poliţiei au reuşit să identifice la doar câteva ore presupuşii atacatori.

Câteva echipe speciale de lucru şi echipaje de patrulare au început căutările atât pe teritoriul capitalei cât şi în raioanele ţării. Astfel, un echipaj mixt de patrulare a reuşit să recunoască şi să reţină automobilul de model Honda Civic, anunţat în orienate conform informaţiiilor obţinute de poliţişti, la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 24 ani, originar dintr-un sat al raionului Străşeni. Asupra lui, forţele de ordine au depistat bani în sumă de 5 000 lei sustraşi, care erau sigilaţi de către angajaţii băncii.

Totodată, ofiţerii de investigaţii care erau implicaţi în derularea unor măsuri speciale într-o localitate din raionul Cahul, i-au localizat pe principalii suspecţi, care se ascundeau la domiciliul unuia dintre ei. Indivizii s-au dovedit a fi un minor în vârstă de 17 ani, originar din Cahul, iar al doilea în vârstă de 19 ani, cu domiciliul în raionul Nisporeni. După reţinerea lor, poliţiştii au depistat rucsacul cu banii furaţi, pistolul păstrat ilegal, cagulele, mănuşile dar şi hainele în care erau îmbrăcaţi în momentul atacului. Toate probele delicte au fost sigilate şi ridicate conform procedurii, iar bănuiţii au fost escortaţi la Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău, unde au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore. Ei urmează să fie cercetaţi penal conform art. 188 "Tâlhărie" Cod Penal, şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 10 ani.

Cazul este investigat de către Inspectoratul de Poliţie şi Procuratura sectorului Buiucani în contextul stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi eventualii complici în acest caz. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *