InternaționalRăzboi

VIDEO/ Johnson anunță ajutoare militare de 64 milioane de euro pentru Ucraina. „ Cred că Ucraina poate și va câștiga acest război”

Miercuri, 24 august, premierul britanic, Boris Johnson s-a întâlnit la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a marca Ziua independenței țării vecine, promițând un nou pachet de sprijin militar, relatează Reuters.

Pachetul de 54 de milioane de lire sterline (64 milioane de euro), care va include 2000 de drone, pentru a permite forțelor armate ucrainene să urmărească și să țintească mai bine rușii invadatoari, a declarat biroul lui Johnson în cadrul unui comunicat.

„Marea Britanie va continua să fie alături de prietenii noștri ucraineni. Cred că Ucraina poate și va câștiga acest război”, a declarat Johnson pe canalul său de Twitter.

De asemenea, Boris Johnson, a declarat miercuri că lumea trebuie să intensifice furnizarea armelor pentru Ucraina și că pierderile Rusiei sunt „colosale”, în timp ce avantajul lui Putin o să scadă.

„Ce se întâmplă în Ucraina contează pentru noi toți. De aceea sunt astăzi la Kiev. De aceea, Marea Britanie va continua să fie alături de prietenii noștri ucraineni. Cred că Ucraina poate și va câștiga acest război”, a scris Boris Johnson pe canalul său de Twitter, în timp ce se află într-o nouă vizită în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *