ROMÂNIASocial

VIDEO. Katalin Novak, președintele Ungariei, huiduită la Carei în timpul „vizitei private” în care a dezvelit o statuie a poetului Kölcsey Ferenc

Președintele Ungariei, Katalin Novak, a fost huiduită în timpul vizitei „private” pe care a făcut-o la Carei, ocazie cu care a participat la festivitatea de inaugurare a statuii poetului maghiar Kölcsey Ferenc, informează R3media.ro.

Novak a fost huiduită de către o parte dintre cei prezenți, care au scandat în repetate rânduri: „România” şi „Trăiască, trăiască şi înflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”.

De asemenea, protestatarii aveau pancarte cu mesaje precum „Aici e România, aici e ţara noastră” și „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”.

Oamenii, strânși de către Starea de Libertate sau Frăția Ortodoxă, i-au reproșat președintelui ungar că profită de eticheta de „vizită privată” pentru a face de fapt, acțiuni oficiale în numele Ungariei.

Manifestarea a debutat cu intonarea imnurilor României şi Ungariei, urmată de alocuţiuni susţinute de oficialităţi şi un recital de versuri. Primarul municipiului Carei, Kovács Eugen, a precizat în cadrul discursului său, că evenimentul se desfăşoară sub patronajul preşedintei Ungariei.

Kelemen Hunor a fost, de asemenea, prezent la ceremonie. Liderul UDMR a menţionat că este vorba de o a doua statuie a lui Kölcsey Ferenc la Carei, prima fiind vandalizată şi decapitată cu un fierăstrău, la 40 de ani de la amplasarea ei în oraş.

Statuia amplasată miercuri în faţa Primăriei din Carei este opera sculptorului Győrfi Lajos şi a fost realizată de către GECT Poarta Europei, la iniţiativa administraţiei locale din Carei, cu sprijinul Guvernului Ungariei.

Reamintim că deputatul AUR, Mircea Chelaru, a trimis o scrisoare deschisă președintelui Ungariei, în care i-a reproșat că sub pretextul vizitelor private, încurajează pe cei care vor secesionism pe teritoriul României.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Foarte bine: avem destui poeti romani, a caror statui pot fi plasate in fata primariilor! Statuia lui Ferenc ar mari substantial pitorescul unor toalete publice.

    1. Bravos taticule,deci minoritatile nu trebuie sa aiba nici un drept.
      Nu mai poti sa te bucuri de o sarbatoare Nationala,sa ai liniste la o Comemorare, ca apar derbedeii astia hauristi cu urlete si huiduieli. Patriotii ștrulii. Astia murdaresc tricolorul.
      Poetul acela a fost nascut acolo lin Satu Mare.

      1. Tony Caramitru ca sa fie bucurie si liniste, cere statuie si pentru artistul rosu Bela Kun pentru ca s-a nascut la Cluj. E hilar ca tu anarho-progresist din partida lui Plicusor te zburlesti la auristi. Dar nu-i bai, va impaca Vulpea. Parca vad ca o sa faceti trenuletul strigand “unitate in diversitate” ca asa e corect politic. Amice, nu te preface ca nu ai habar de provocarile udemeriste prin Eugen Kovacs groful de Carei. Amintesc doar de interzicerea placilor comemorative cu numele delegatilor romani careieni care au participat la Unire. Placile trebuiau puse pe cladirea primariei, locul unde s-a intamplat alegerea delegatilor. In orice caz, e de apreciat ca te situezi de partea ungurilor – proxy rusesc. Dies Irae!

      2. Draga Toni, exagerezi cu nerusinare, imi pare rau! Cum adica “minoritatile nu au nici un drept”??? Arata-mi mie o tara in lume, unde bozgorilor li s-ar da atatea drepturi, ca in Romania! Sau poate sa ne facem si noi Gagauzia noastra? Cat despre “hauristi”, mie imi este totuna din ce partid sunt: bravo lor ca au avut atata curaj sa apere interesele tarii, spre deosebire de toti “intelectualii” si “liberalii”, a caror adevarata grija este exclusiv propria persoana sau familie!

  2. Hungaria și-a cîștigat pt. totdeauna ura și disprețul romînilor ! Tot ceea ce este unguresc nu este binevenit în România . Amin !

  3. La Carei s-a strigat romaneste contra imixtiunilor turanicilor maghiari – proxy rusesc. S-a strigat: “Traiasca si infloreasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca”!

    Pe cerul nostru innorat
    Stea mandra s-a ivit
    Si, iată, s’a inviorat
    Apus si Rasarit.
    L’a ei lucire, frati Romani,
    Din somn va desteptati;
    Voi inimile va-ncalziti
    Si mintea luminati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *