Externe

VIDEO/ La Harkov a fost demontat monumentul cneazului rus Alexandr Nevski

Monumentul cneazului rus Alexandr Nevski din Harkov a fost demontat astăzi, 19 mai. Lucrarea a fost amplasată, în 2004, într-un scuar situat vis a vis de biserica care îi poartă numele.

Imaginile video au fost publicat pe internet. În acestea se vede cum monumentul este demontat cu ajutorul unui camion. În timpul căderii, a fost deteriorat și piedestalul. În apropierea acestuia se află oameni îmbrăcați în uniformă militară.

Autorul lucrării este sculptorul din Harkov, Seifadin Gurbanov. Aceasta a fost inaugurată în 2004, cu ocazia împlinirii a 350 de ani de la fondarea orașului Harkov.

De precizat că, după invazia Ucrainei de către Rusia, ucrainenii au decis să demonteze mai multe lucrări sovietice sau care au legătură cu țara-agresoare. În unele localități au fost redenumite străzile și stațiile de metrou.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Interesant,ce cauta acest monument al cneazului rus in Ucraina ? Sigur ca trebuia demolat,el este monumentul ocupantilor.Numai ca in Ucraina ar trebui sa aiba loc demolarea tuturor monumentelor sovetice si rusesti gen lenin,consomolistii,pionerilor,eliberatorilor tip Suvorov,Cotuzuv,Dzerjinschi,Krupskaia ) , tancuri de pe postamente,diferite obeliscuri inchinate ocupantilor rusi in mod centralizat ! Dar ce se face cu denumirea strazilor,cu kolhoznaia,sovhoznaia,komsomoliskaia,suvorova,cotuzova,moskovscaia e.t.c
    Sa fie emis un Decret al lui Zelinschi sa se curate tara de gunoi… Ar fi o placere !

  2. Băi ce tare. Vă fxxe grija de alții dar la voi în bătătură nu vă uitați. Moldovenii au și acum tancurile rusești pe postament cu țeava spre România/UE dar ei vor să fie primiți în UE. La moldoveni încă e scris în rusește pe multe instituții publice chiar dacă rușii sunt 4% din total populație nu mai mult. Moldovenii și acum se închină, pe 9 mai, la monumentul hidos al ocupanților sovietici dar ei chipurile tare vor în UE. Mare atenție moldoveni: în loc de UE s-ar putea să primiți ceva ce rimează cu UE dar nu e nicicum în folosul vostru (vă poate satisface tendința de curvăsărie moscălească ce vă caracterizează dar cam atât- sincer ați merita-o cu vârf și îndesat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *