Ucraina

VIDEO. „Le-am spus că filmează un film acolo”. Mărturiile unui elev care a ajutat la salvarea copiilor din grădinița de la Brovarî, unde s-a prăbușit elicopterul cu reprezentanții Ministerului ucrainean de Interne

Hlib, un elev din Brovarî, din regiunea Kiev, se afla în apropierea grădiniței peste care, miercuri, 18 ianuarie, s-a prăbușit elicopterul cu reprezentanții Ministerului ucrainean de Interne la bord. Într-un material publicat de Europa Liberă, adolescentul poveștește că a ajutat la salvarea unor copii din grădinița în flăcări.

Vă amintim că la 18 ianuarie, un elicopter a căzut lângă o grădiniță și un bloc de locuințe din Brovari, în regiunea Kiev, provocând un incendiu. La momentul tragediei, copiii și angajații instituției se aflau la grădiniță, scrie presa ucraineană.

Ulterior, s-a constatat că întraga conducere a Ministerului de Interne a Ucrainei, ministrul Denis Monastirski, adjunctul Yevhen Yenin și un secretar de stat, a murit în urma accidentului aviatic.

Informația a fost confirmată de șeful Poliției Naționale, Igor Klimenko.

Potrivit lui Klimenko, 16 persoane au decedat, inclusiv 2 copii, ca urmare a accidentului. Printre victime se numără și cele nouă persoane aflate la bordul elicopterului.

22 de persoane au fost rănite ca urmare a accidentului, fiind spitalizate în prezente. Printre acestea se află și 10 copii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *