Ucraina

Liderul de la Kiev salută discuțiile ”productive” cu premierul nipon și laudă ”voinţa foarte concretă” a Japoniei de a ”proteja” Ucraina în faţa ”terorii ruseşti” VIDEO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a salutat marţi, 21 martie, discuţiile ”productive” cu premierul nipon Fumio Kishida, în vizită la Kiev, lăudând ”voinţa foarte concretă” a Japoniei de a ”proteja” Ucraina în faţa ”terorii ruseşti”.

”Având în vedere puterea Japoniei, leadershipul său în Asia pentru apărarea păcii şi a ordinii internaţionale bazate pe reguli, precum şi responsabilitatea sa ca preşedinte (prin rotaţie) al G7, discuţiile de marţi pot avea un rezultat global”, a subliniat Volodimir Zelenski în cotidianul său mesaj video.

Mai devreme, şeful statului ucrainean a anunţat marţi că va participa prin videoconferinţă la summitul G7 prevăzut să aibă loc în luna mai la Hiroshima, în Japonia.

”Am acceptat invitaţia (…) şi voi participa la summitul G7 la Hiroshima într-un format online”, a declarat Volodimir Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă la Kiev alături de premierul japonez.

Înainte de întâlnirea cu liderul de la Kiev, Fumio Kishida a mers la Bucea, oraş-martir situat lângă Kiev, devenit simbol al atrocităţilor ocupaţiei ruse, în cadrul primei sale vizite ”istorice” în Ucraina. El a devenit primul prim-ministru nipon care s-a deplasat într-o zonă de război după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Vizita sa a intervenit într-un moment în care preşedintele chinez Xi Jinping se află la Moscova pentru o întrevedere cu Vladimir Putin, având drept punct central al discuţiilor invazia rusă în Ucraina.

Sursa Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *