Social

VIDEO. Liderul unui grup infracțional specializat în trafic de persoane – reținut pe Aeroport

Oamenii legii anunță că au destructurat activitatea unui grup infracțional specializat în trafic de persoane și organizarea migrației ilegale în scop de profit, iar doi bărbați de 41 și 45 de ani, originari din Chișinău au fost reținuți.

„S-a stabilit că suspecții, sub pretextul angajării la un serviciu oficial și bine plătit în țările Uniunii Europene, au recrutat și transportat mai mulți cetățeni moldoveni. Aceștia le perfectau actele de identitate românești false și contractele individuale de muncă în baza acestor acte de identitate false, pentru care ulterior le-au înaintat datorii și i-au impus să activeze în diferite tipuri de construcții. Persoanelor nu le-au fost create condițiile promise din start și salariul stabilit, exploatându-le astfel prin muncă forțată”, relatează Realitatea.md.

Astfel, prin urmare, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate sume bănești în valută, extrase din transferuri de bani, telefoane mobile, acte de identitate, carduri bancare, prin intermediul cărora învinuitul ascundea proveniența banilor dobândiți din comiterea infracțiunilor respective.

„La 16 ianuarie curent la ieșirea din țară, la Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținut organizatorul infracțiunii, care intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova, având asupra sa sume bănești, acte de identitate și carduri bancare ale diferitor persoane și bilet la cursa Chișinău – Viena”.

Organizatorul grupului a fost reținut, iar cel de al doilea bărbat este cercetat în libertate. 

Conform legii penale, dacă vor fi găsiți vinovați bărbații riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *