Ultima oră

VIDEO: Măcel în Moscova, 35 de morți și peste 170 de răniți


Video: LifeNews.ru

Igor Bunin (politolog rus): ” Aceste atacuri sunt îndreptate împotriva sistemului. Aeroportul Domodedovo este legătura Rusiei cu lumea, iar teroriștii mizau pe un impact cât mai mare în societate. Acum iarași o să înceapă să spună că în Rusia nu se poate trăi, nu se poate munci. De ce aeroportul? Celelalte au mai fost: spitale, școli, metro….este o continuare a unei serii de atacuri organizate de grupările radicale islamiste”

Conform martorilor, ultimele cuvinte ale teroristul sinucigaș au fost: ”O să vă omor pe toți”.

Autoritățile promit că vor plăti în jur de 50 000 de euro (2 000 000 ruble) la fiecare familie ce are membri decedați ca urmare a atentatului terorist .

Explozia s-a produs în zona secţiunea de bagaje la terminalul plecări internaţionale. Potrivit Associated Press, s-au înregistrat peste 30 de morţi şi 130 de răniţi. În sectorul bagaje s-a lăsat o perdea densă de fum. Se presupune că dispozitivul exploziv a fost încărcat cu 5 kg de trotil şi alte obiecte metalice. Oamenii din sălile de aşteptare au fost evacuaţi prin uşile de rezervă. 


 Sursa: Reuters

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a confirmat informaţiile preleminare, şi anume că explozia este opera unui terorist, anunţă AP. 

Conform lenta.ru, serviciile speciale ruse au fost anunţate că urmează să aibă loc un atac terorist. Pe tot parcursul zilei, deşi au depus eforturi pentru a identifica trei persoane suspectate, operaţiunea a eşuat. Suspecţii au reuşit să pătrundă pe teritoriul aeroportului fără a fi văzuţi. Ulterior unul din ei a detonat explozibilul, iar ceilalţi complici au reuşit să părăsească aeroportul fără a fi prinşi. 


Foto: Reuters


Foto: Rusrep.ru

Cursa aeriană Chişinău-Moscova care urma să plece la ora 16:00 de la Aeroportul Internaţional Chişinău a fost amânată pentru o oră. Celelalte avioane care urmau să aterizeze la aeroportul Domodedovo au fost direcţionate spre Şeremetievo.

Prim-ministrul Vlad Filat a transmis în această după-amiază un mesaj de compasiune premierului rus Vadimir Putin. 

"Suntem profund marcaţi de îngrozitorul act terorist, care a avut loc în Aeroportul Domodedovo, soldat cu moartea a zeci de oameni nevinovaţi. Împărtăşim împreună cu Dvs. durerea acestei pierderi imense", se spune în mesaj.

VIDEO după explozie:


Foto: Detaliu cu locul unde a avut loc explozia

Aeroportul Domodedovo este cel mai mare din Federație Rusă la capitolul pasageri transportați, cu 22 de milioane de pasageri în 2010.

ATENȚIE IMAGINI ȘOCANTE:


Foto: lifenews.ru


Foto: RIA Novosti

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *