Social

VIDEO. Mai mulți oficiali, dar și simpli cetățeni au depus flori la Ambasada Ucrainei în R. Moldova

Vineri, 24 februarie, mai mulți oficiali, dar și simpli cetățeni au depus flori la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, la un an de la declanșarea războiului în țara vecină, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a început cu intonarea imnurilor de stat ale Ucrainei și Republicii Moldova, iar ulterior participanții au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului.

De asemenea, la ceremonie au participat oficiali, membri ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, oameni de artă, dar și simpli cetățeni care au comemorat victimele invaziei ruse în Ucraina.

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko a mulțumit țării noastre pentru sprijinul acordat cetățenilor ucraineni care au găsit în Moldova un refugiu din calea războiului. De asemenea, diplomatul a exprimat și gratitudine pentru sprijinul internațional acordat de partenerii Ucrainei, „care au făcut-o mai puternică”.

„Astăzi comemorăm victimele războiului brutal declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Suntem aici ca să comemorăm miile de persoane ce și-au pierdut viața, au fost rănite sau care au fost nevoite să-și caute refugiu înafara teritoriului Ucrainei. Ne dorim ca pacea să revină pe teritoriul Ucrainei, cu restabilirea și respectarea suveranității și integrității teritoriale a statului vecin, iar cei care au comis crime de război – să poarte responsabilitate. Pentru Republica Moldova este importantă menținerea păcii și stabilității și vom face tot posibilul ca asta să se întâmple și pe viitor”, a afirmat la eveniment secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vladimir Cuc.

Cu un mesaj de sprijin pentru Ucraina au venit și șeful Delegației UE la Chișinău, Jānis Mažeiks și Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Vă amintim că vineri, 24 februarie, se împlinește un an de la începutul războiului din Ucraina. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *