ROMÂNIA

VIDEO/ Maia Sandu cere României să vândă gaz Republicii Moldova: „Pentru a ne asigura că oamenii noștri nu vor îngheța la iarnă”

Ieri, 29 iulie, președinta Maia Sandu a mers la București, unde a purtat discuții cu omologul său român, Klaus Iohannis. Președintele României a reiterat sprijinul pentru țara noastră.

De asemenea, președintele român a promis că Republica Moldova și în continuare va beneficia de sprijin. Conform lui, ajutorul va veni pentru depășirea crizelor, dar și pentru implementarea reformelor, transmite Realitatea.md.

„Republica Moldova este deosebit de vulnerabilă, iar populația resimte șocul creșterii prețurilor la gaz și energie electrică. Am trecut în revistă opțiunile de sprijin în plan bilateral. Am discutat despre rolul gazoductului Iași-Ungheni. România se consolidează ca primul partener comercial al Republicii Moldova. Vă asigur că România va continua să se implice în acordarea de asistență concretă republicii Moldova. Urmărim ca Republica Moldova să depășească crizele și să implementeze reforme” declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, Maia Sandu a vorbit și despre securitate energetică și a solicitat achiziționarea gazului din România, creșterea prețurilor, dar și despre tensiunile de securitate.

Ulterior, ea a mulțumit pentru suportul României în procesul de acordare a statutului de candidată la aderare la Uniunea Europeană a țării noastre.

„Sunt convinsă că dialogul dintre instituțiile noastre se va intensifica și mai mult pe măsură ce Republica Moldova va avansa spre aderarea europeană. Experiența României va fi utilă. Vă mulțumim că ne-ați sprijinit în demersul european. Vocea României a răsunat puternic la Bruxelles (…) Vrem să cumpărăm gaze din România și este nevoie ca acest lucru să fie posibil cât de curând. Acest lucru este critic pentru a ne asigura că oamenii noștri nu vor îngheța la iarnă” a conchis Maia Sandu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Da ceva despre Reunire nu ne spuneți, păsărică călătoare de la bine la mai bine? Ce viziune de cerșetoare primitivă? Încercați cu avansuri sexy la Pukin…

  2. Crapa pipota in astia doi de mai sus. Rusnaci jegosi.
    Ce fain era sa mearga sa ceara ajutor la Moscova. Mai e putin si Moldova va fi decuplata economic si energetic de Rusia.
    In agricultura,infrastructura, energie,transporturi , R Moldova va fi cuplata cu Romania.

  3. Maia Sandu cere și o să i se dea. Maia Sandu face imposibilul posibil, însă vrăjmașii din interior fac ce fac și se fac luntre și punte, gudurandu-se pe lângă besafonul gazos de la Kremlin. Besafonul Nebunului de la Kremlin, însă, deși e constipat, răspândește duhoare. Lingoarea de la Estul Bolsoi vine.

  4. Ceea ce nu inteleg panaramele rusesti este ca noi suntem latini, avem alta conceptie despre viata si familie.
    Chiar daca ai un frate mai neghiob, care face numai boacane, vine la tine la ajutor, ii tragi una dupa ceafa dar il pui la masa, imparti cu el.

    1. Știm noi bine cum puneți voi la masă. În 1940 ați dres-o de mămăligă de se râdea toată Europa de voi, latini vajnici… Mai fricoși și mai pupcuriști puține popoare găsești … Teoria fratelui mai mare ține-o pentru cei din Ferentari. Până la nivelul basarabenilor mai aveți de păpat multă urdă de berbec…

      1. Românii basarabeni sunt cu mult peste voi, râsurilor. Să știți că buneii mei au fost în garda regelui Ferdinand! Da voi sunteți niște locuitori negricioși din jurul Sibiului… alde Carabulea….

        1. Da bre, or fi mai înalți… Cu atâta propagandă moscălescă cresc ca din apă…
          Băăă, omenia e un lucru mare, puțini îl înțeleg și mai puțini sunt în stare să dea dovadă de așa ceva. Voi cu mintea pusă pe bigudiuri sovietico-moscălești nu prea aveți căderea să gavariți.

        2. Greg, esti prost sau doar te faci ? Am fost in r.molotova. sincer, sunteti cu 30-40 de ani in urma romanilor din toate punctele de vedere. Minti cu nerusinare specific stilului rusesc, asta-i educatia voastra. Cerstiti de la romani si de peste tot unde va primeste cineva ca ultimi oameni dar cu coada tot pe sus, precum capra raioasa. Pe cine pacaliti tantalailor !? Vezi ca Maia Sandu se roaga de romani, chiar acum la Bucuresti, sa va dea gaze si petrol ca sa nu mori in chinuri la iarna, amaratule si saracule cu duhul. Bine macar ca nu doare prostia ca erai mort in chinuei si ne stresai cu cerseala ta de neam prost dar fudul.

      2. E bine….macar spuneti ce ganditi fara ipocrizie.Intre timp romanica va da gaze la hasburgia nemtzia si hunia….posibil si confederatia helvetica…romanashii sunt sclavi iobagi serbi robi si le place asa….argatzii stapanilor de la kolzoz si-au luat o ranga in dinti…asteptau 2.6 miliarde euro…si au primit…”temporizare”….toate fondurile europene au fost papate in gubernia romanistan de securistii din sri in principal.nu conteaza ca teritoriul de peste mari e in faliment si are de dat 200 miliarde euro inapoi,nici ca 6 milioane unitati de munca scalvagesc prin ioropa….era o melodie…fata lui tata…fata de colonel…mertzedes ar fi banal….trupa timpuri noi….cam asta e “nivelul cultural”……
        Toate Bune!!!

      3. Da mă păpușel sovietic „se râdea toată Europa” că nu mai puteau de atâta distracție oferită de Germania nazistă și de cccp înțelese pe sub masă în odiosul tratat ribentrop-molotov, actul de naștere al anusului contra naturii sau al mortului cu puxa sculată numit RâMa. Românii au eliberat pămânutrile românești în 1941, voi ați sărbătorit stașnic când s-au întors comisarii sovietici în 1944… Ăsta e „nivelul basarabenilor” îl demonstrați zilnic pe orice palier al societății, fie „mari paliticieni”, fie oameni simpli din „papor”. Așa că suuces în continuare la urda aia, noi nu vrem să ajungem la „nivelul” vostru niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *