Social

VIDEO. Maia Sandu, comemorează victimele războiului de pe Nistru: „Trebuie să lucrăm pentru a construi o societate bazată pe libertate și respect reciproc, fără eliberatori falși, dușmani și propagandă”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu comemorează victimele războiului de pe Nistru. Ea a transmis mesaje veteranilor conflictului de pe Nistru, asigurându-i că Guvernul va avea grijă de ei, potrivit Realitatea.md.

Maia Sandu a declarat că nu trebuie să uităm prețul pe care l-a plătit societatea pentru ca Republica Moldova să urmeze calea libertății și păcii. De asemenea, ea a remarcat că nimeni nu ți-a dorit războiul.

„Vrem să trăim în pace. (…) Oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului nu au ce împărți. Suntem la fel. Vrem să le oferim copiilor viitor în siguranță și bunăstare. (…) Oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului pot trăi în armonie. Trebuie să lucrăm pentru a construi o societate bazată pe libertate și respect reciproc, în care oamenii trăiesc liber și pașnic, fără eliberatori falși, dușmani și propagandă. Stimați veterani, vă mulțumim pentru sacrificiul de acum 31 de ani pe câmpul de luptă. Apreciem contribuția fiecăruia dintre voi la pace. Putem miza pe încredere pe veteranii de la Nistru, ca să pună umărul la rezolvarea problemelor țării. Republica Moldova are în persoana voastră apărători de încredere. Statul rămâne alături de veterani și de grijile lor”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a conchis că autoritățile constituționale acționează pentru a nu admite escaladări pe Nistru, deși au existat „capete fierbinți” care își doreau acest lucru. Ea a mai subliniat că „nu vrem ca războiul să se repete în casele noastre”, îndemnând populația să nu se lase influențată de propagandă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *