Politică

VIDEO. Maia Sandu în cadrul plenarei celui de-al patrulea Summit al Consiliului Europei: „ Cea mai sigură cale de a ne consolida democrația și menține libertatea este aderarea la UE”

„În țările unde există voință politică, transformările sunt posibile și democrațiile devin mai puternice, iar societățile mai reziliente”, a declarat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu în cadrul plenarei celui de-al patrulea Summit al Consiliului Europei, unde a vorbit despre democrație și reziliență.

Totodată, șefa statului a menționat că Republica Moldova este un exemplu în acest sens, avansând, în ultimii doi ani, în toate clasamentele internaționale care măsoară starea democrației, scrie Ziarul de Gardă.

„Dar, în fața provocărilor cu care ne confruntăm în regiunea noastră, voința politică nu este suficientă ca democrația noastră să reziste. Cea mai sigură cale de a ne consolida democrația și menține libertatea este aderarea la Uniunea Europeană”, a subliniat Maia Sandu într-un video publicat pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că în zilele de 16 și 17 mai, șefa statului Maia Sandu a participat la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei (CoE) al șefilor de state și de guverne. Cel de-al treilea Summit a avut loc la Varșovia în mai 2005, atunci când liderii celor 46 de state membre au redefinit prioritățile organizației pentru următorii ani.

În marja celui de-al patrulea summit al CoE, convocat la Reykjavik, Islanda, președinta Maia Sandu a avut mai multe întrevederi bilaterale cu șefi de state și de guverne pentru a avansa agenda europeană a Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *