ActualitateROMÂNIA

VIDEO. Maia Sandu în România, Gavriliță la Berlin: Urmează debarcarea guvernului Gavriliță și înlocuirea sa cu un guvern pro-român condus de Dorin Recean

Ape tulburi la Chișinău. Maia Sandu se află într-o vizită fulger în România. Președintele Republicii Moldova a ajuns la Oradea cu un avion de linie și nu a dorit să facă declarații la ieșirea de pe aeroport, aceasta fiind așteptată de ofițerii de la Serviciul de Pază și Protecție. Cu un buchet de flori în mâini, președintele Republicii Moldova nu a făcut nicio declarație jurnaliștilor orădeni. 

În timp ce Maia Sandu a venit în România, Natalia Gavriliță a plecat în Germania pentru a obține sprijin politic având în vedere că se pregătește debarcarea sa. Maia Sandu dorește înlocuirea cabinetului Gavriliță cu un guvern pro-român condus de Dorin Recean.

De remarcat este faptul că Natalia Gavriliță a plecat singură într-o vizită externă, fără Maia Sandu sau Igor Grosu, care nominal este președintele PAS.

Informațiile au fost confirmate între timp și oficial de oficialii guvernamentali: „În perioada 6-8 ianuarie, prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, se va afla într-o vizită de lucru în Germania, unde va participa la ședința închisă a Grupului parlamentar al Uniunii Creștin-Sociale din Bundestagul german. Anunțul a fost făcut în această seară de serviciul de presă al Guvernului.”

Războiul din PAS este unul total

În războiul din PAS avem două tabere înscrise într-o luptă acerbă. Prima tabără este condusă de Maia Sandu, iar cea de-a doua de Andrei Spînu și premierul Gavriliță. Spînu și Gavriliță sunt mai preocupați de furăciuni și propria înavuțire, în timp ce Maia Sandu ține steagul sus în Europa și în lume, în contextul războiului de la frontiere ce amenință securitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Contractul oferit separatiștilor de Andrei Spînu pentru energie electrică ar fi umplut paharul având în vedere că cetățenii suferă din cauza prețurilor exorbitante.

Partidul Șor și socialiștii lui Dodon s-au coalizat tot mai mult și reușesc să scoată mii și mii de oameni pe străzi din cauza furăciunilor lui Spînu și Gavriliță. În spatele piratării conturilor de Telegram ale oficialilor de la Chișinău și președintelui Maia Sandu s-ar afla chiar Andrei Spînu, susțin surse politice. Spînu a încercat să îl denigreze pe Dorin Recean și să o șantajeze pe Maia Sandu cu detalii compromițătoare.

Având în vedere contextul național exploziv și războiul acerb de la frontiere, îndepărtarea guvernului faliment Gavriliță devine o necesitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Orice guvern din RM dacă nu-i pro RO este sortit falimentului. RO singurul stat care susține necondiționat RM. Orice alte aberații abordate direct tip Rusia și / sau Germania (sau alții) s-au dovedit super păguboase și inutile. În primul rând orice capitol relativ la relația UE cu RM este validată automat prin RO înainte de a fi începută. Orice relație a Rusiei cu RM din prisma rușilor este văzută ca și cu component viitor al statului RO. Atenție la nuanțe.

  2. Ce cauta moldorusoaica asta in ardeal??? Mars inapoi, baboi comunist, ca suntem satui de maldarusii tai raketi pe aici! MARS!

    1. Eu sunt curios si acest vitor guvern pro roman ce va face? va cere mai multi bani si ajutoare de la romania sau se va rupe de CSI si maica rusie?

    2. Geo, degeaba incerci sa te dai bácsi, orice faci, nu scapi de duhoarea samagonului. E de inteles oftica mujicilor tiraspolezi si penbila tentativa de a juca csárdás mediatic pt boanghine, colegii vostri de eurasianism. Totusi nu ai talentul necesar ca sa faci giumbuslucurile potrivite, motiv pt care nu ai stiut ca Oradea, locul unde a mers Maia, e in Crisana, nu in Ardeal. Ce cunosti tu despre Transilvania in afara de regiunea autonoma maghiaropata instituita de Stalin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *