Social

VIDEO. Maia Sandu, la evenimentul de comemorare a celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial: „Războiul aduce doar moarte, suferință și distrugere”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat marți, 9 mai, alături de prim-ministrul Dorin Recean și Președintele Parlamentului, Igor Grosu, la evenimentul de comemorare a celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial, desfășurat la Complexul Memorial „Eternitate”. În mesajul său, șefa statului a menționat că războiul „aduce doar moarte, suferință și distrugere”.

„Azi îi comemorăm pe cei peste 50 de milioane de oameni care și-au pierdut viața în al Doilea Război Mondial și pe eroii căzuți, cei care au făcut sacrificiul suprem – au apărat dreptul la viață cu propria viață. Pe 9 mai îi onorăm pe bunicii și străbunicii noștri care au plătit prețul greu al războiului ca să-și apere familia, neamul, demnitatea. Ei s-au jertfit pentru ca viața să triumfe, pentru ca războiul să nu mai calce niciodată pragul în casele lor. Pentru că nimeni din cei care au trăit războiul nu și-ar dori o asemenea tragedie pentru copiii și nepoții lor”, a declarat Maia Sandu, scrie Vocea Basarabiei.

De asemenea, șefa statului a mai menționat că războiul „aduce doar moarte, suferință și distrugere” iar ei care pornesc războaie nu pun preț nici pe onoarea eroilor, nici pe viața umană.

„Niciun om care-și iubește familia și țara nu poate fi de partea crimelor. Iar cei care pornesc războaie nu pun preț nici pe onoarea eroilor căzuți pentru apărarea Patriei, nici pe viața umană. Decenii întregi după terminarea războiului, ziua de 9 mai era sărbătorită ca ultima zi de război și prima zi de pace în Europa. Din păcate, este din nou război în Europa, în țara vecină sunt omorâți copii și bătrâni, bărbați și femei. Unitatea celor care apără viața, pacea și demnitatea umană va face ca viața să triumfe!”.

Totodată, Maia Sandu a subliniat că lumea întreagă s-a unit cu 80 de ani în urmă pentru a opri nazismul și a pune capăt terorii, crimelor și lagărelor de concentrare.

„Lumea liberă se unește acum pentru a se opune războiului. De noi toți depinde să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca viața și pacea să învingă. Memorie veșnică celor căzuți pe câmpul de luptă! Ne închinăm în fața veteranilor pentru sacrificiu și devotament și în fața tuturor celor care astăzi își dedică viața pentru a apăra pacea, dreptul la viață și la libertate.”, a conchis președinta R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *