Politică

VIDEO. Maia Sandu s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de lucru în România, la invitația președintelui român. Joi, 23 februarie, Klaus Iohannis, o primește la Palatul Cotroceni, pe șefa statului Maia Sandu.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la București, „consultările politice ale președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu se înscriu în cadrul cuprinzător al cooperării strânse în plan bilateral și european, precum și al susținerii clare și ferme a României pentru R. Moldova și pentru reziliența sa”, potrivit Ziarul de Gardă.

„În cadrul discuțiilor vor fi abordate proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe inițiativele menite să conecteze R. Moldova cu spațiul Uniunii Europene, cu beneficii reale și concrete pentru cetățenii R. Moldova. Vor fi discutate, totodată, stadiul și sprijinul României privind parcursul european al Republicii Moldova.

De asemenea, cei doi președinți vor avea un schimb de opinii privind provocările de securitate, precum și modalitățile de gestionare a efectelor economice, sociale și umanitare ale agresiunii Rusiei în Ucraina”, arată comunicatul instituției.

Menționăm că pe 22 februarie, după Summitul B9 de la Varșovia, Klaus Iohannis a declarat că „România este dispusă să sprijine Republica Moldova în orice scenariu”, în contextul războiului din regiune.

„România este nu doar pregătită, este dispusă să sprijine Moldova în orice – repet – în orice scenariu. Cum va arăta acest sprijin concret depinde, evident, de evoluția situației geopolitice”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *