Actualitate

VIDEO/ Manifestații în Capitală de 9 mai. Mai mulți oameni ar fi aduși organizat la marșul socialiștilor. Unii deputați poartă la piept panglica Sf.Gheorghe

Republica Moldova comemorează, împreună cu alte țări, sfârșitul celui de-al doilea război mondial în Europa prin capitularea Germaniei naziste, în mai 1945. Pe parcursul zile de astăzi, 9 mai, sunt așteptate în acest sens mai multe evenimente, atât la Chișinău, cât și în Găgăuzia. Partidul Socialiștilor au anunțat manifestări pentru acestă în zi. Mai exact, aceștia vor organiza un marș dedicată „Zilei Victoriei”. O asemenea manifestare este așteptată și în Găgăuzia, transmite Replicamedia.md.

Șefa statului Maia Sandu a anunțat că în ziua de astăzi, 9 mai, vom marca „pacea de Ziua Europei, care s-a unit pentru a nu mai permite războaie pe continent și le-a oferit europenilor prosperitate și progres.”

Astfel, în PMAN s-au adunat mai multe persoane. Acești țin în mâini drapelul Republicii Moldova dar și simbolul secerei și ciocanului. Totodată, sunt prezenți șii mai mulți deputați socialiști, care în poartă în piept panglica Sf. Gheorghe, care este interzisă pe între teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că parada militară de 9 mai dedicată „Zilei Victoriei” a fost amânată în regiunea tranistreană, după ce pe teritoriul din stânga Nistrului a fost instituit pe un termen de 15 zile codul roșu de amenințare teroristă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *