Social

VIDEO. Marcela Paladi cere legi mai dure pentru vitezomani, după accidentele tragice de la Stăuceni, Ciocana și Băcioi. „Oare câte vieți mai trebuiesc spulberate și mutilate, ca autoritățile să se implice și să aplice amenzi mai usturătoare?”

Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără picioare în accidentul grav de pe Viaduct din Capitală, cere legi mai dure pentru vitezomani.

De asemenea, Marcela a publicat un clip video pe pagina sa de Facebook, în care își manifestă solidaritatea cu victimele tragicelor accidente de la Stăuceni, Ciocana și Băcioi, care au zguduit opinia publică, transmite Newsmaker.MD.

„Oare câte vieți mai trebuiesc spulberate și mutilate, ca autoritățile să se implice și să aplice amenzi mai usturătoare? Oare câte familii trebuiesc distruse, ca legile în sfârșit să devină mai drastice? De ce într-o țărișoară atât de mică, se întâmplă lucruri atât de urâte? De ce mamei mele ar trebui să-i fie teamă să traverseze strada regulamentar!? De ce tatălui meu ar trebui să-i fie teamă să conducă de la serviciu până acasă, că poate ieși un „șumaher” de după colț? De ce locul meu de baștină e un loc nesigur pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, pentru oricine?”, s-a întrebat tânăra.

De menționat că de la începutul acestui an pe teritoriul Republicii Moldova au avut loc mai multe tragedii rutiere, care au zguduit opina publică. Pe 23 decembrie un băiat de 10 ani a decedat în urma unui grav accident rutier produs pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al Capitalei, în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. La scurt timp, pe 6 februarie, tânăra Marcela Paladi a rămas fără ambele picioare după ce a fost tamponată de un automobil în timp ce încerca să plaseze pe șosea semnalizatorul, după ce mașina în care se afla fusese, la rândul său, implicată într-un accident.

La mai puțin de o săptămână după accident, tânărul ciclist, Valerian Răilean, campion al Republicii Moldova la ciclism, a decedat pe patul de spital, după ce a fost tamponat de un vitezoman. Accidentul s-a produs în apropiere de comuna Stăuceni, în timp ce Valerian, împreună cu un prieten de al său, se antrenau pentru campionat.

Șirul accidentelor care au șocat a continuat cu tragedia de la Ciocana. Anastasia, o tânără de doar 12 ani a fost strivită de un troleibuz în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni.

În cel mai recent caz, produs pe 14 mai, trei tineri s-au stins din viață într-un grav accident rutier lângă Băcioi, iar alte trei persoane au ajuns la spital în stare gravă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu ajuta doar amenzi mari. Asta a fost demonstrat ca unii platesc si ies curati ca lacrima. Trebuie de facut drumurile in asa mod ca sa nu fie posibil sa isi viteza prin oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *