CSI / Rusia

VIDEO. Maşina unui poliţist ucrainean dezertor a explodat în orașul Energodar, regiunea Zaporojie

O persoană a decedat în urma exploziei unei maşini-capcană în oraşul Energodar, ocupat de ruşi, din regiunea Zaporojie, a declarat un lider prorus citat de agenţia TASS.

”Este zgomot în Enerhodar. Cauza exploziei care a răsunat în această dimineaţă în oraş a fost explozia unei maşini. Potrivit datelor preliminare, o persoană a murit în urma atacului terorist. Incendiul a fost stins acum. Echipele pirotehnice verifică prezenţa explozibililor pentru a preveni o nouă explozie”, a scris pe Telegram, Vladimir Rogov, care este liderul mişcării pro-ruse ”Suntem împreună cu Rusia”.

Energodar este oraşul la periferia căruia se află centrala nucleară Zaporojie.

De asemenea, Dmitri Orlov, primarul oraşului ucrainean, a postat pe canalul său de Telegram informaţii despre incident.

El a relatat că victima era un fost poliţist ucrainean care a dezertat pentru a lucra pentru autorităţile ruse de ocupaţie. În mesajul său, Orlov lasă însă să se înţeleagă că poliţistul a fost vizat din cauza unor activităţi criminale şi corupte în rândul ocupanţilor: „De la începutul lunii martie a anului trecut şi până în prezent, Energodar a fost un oraş în care ocupanţii au defăşurat în voie activităţi criminale: ei torturează şi capturează oameni, jefuiesc locuitorii oraşului şi afaceri întregi. Dar ei îşi bagă în buzunare şi o parte din ceea ce primesc de la Federaţia Rusă pentru a-şi asigura nevoile. Rusiştii (numele dat de ucraineni ocupanţilor ruşi în semn de dispreţ – n.r.) nu au însă nevoie de martori. Prin urmare, vor continua să facă „curăţenie”. Iar primul a plecat deja”, a scris Orlov.

Niciuna dintre afirmaţiile lui Rogov sau Orlov nu a putut fi verificată în mod independent, precizează The Guardian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *