CSI / Rusia

VIDEO. Maşina unui poliţist ucrainean dezertor a explodat în orașul Energodar, regiunea Zaporojie

O persoană a decedat în urma exploziei unei maşini-capcană în oraşul Energodar, ocupat de ruşi, din regiunea Zaporojie, a declarat un lider prorus citat de agenţia TASS.

”Este zgomot în Enerhodar. Cauza exploziei care a răsunat în această dimineaţă în oraş a fost explozia unei maşini. Potrivit datelor preliminare, o persoană a murit în urma atacului terorist. Incendiul a fost stins acum. Echipele pirotehnice verifică prezenţa explozibililor pentru a preveni o nouă explozie”, a scris pe Telegram, Vladimir Rogov, care este liderul mişcării pro-ruse ”Suntem împreună cu Rusia”.

Energodar este oraşul la periferia căruia se află centrala nucleară Zaporojie.

De asemenea, Dmitri Orlov, primarul oraşului ucrainean, a postat pe canalul său de Telegram informaţii despre incident.

El a relatat că victima era un fost poliţist ucrainean care a dezertat pentru a lucra pentru autorităţile ruse de ocupaţie. În mesajul său, Orlov lasă însă să se înţeleagă că poliţistul a fost vizat din cauza unor activităţi criminale şi corupte în rândul ocupanţilor: „De la începutul lunii martie a anului trecut şi până în prezent, Energodar a fost un oraş în care ocupanţii au defăşurat în voie activităţi criminale: ei torturează şi capturează oameni, jefuiesc locuitorii oraşului şi afaceri întregi. Dar ei îşi bagă în buzunare şi o parte din ceea ce primesc de la Federaţia Rusă pentru a-şi asigura nevoile. Rusiştii (numele dat de ucraineni ocupanţilor ruşi în semn de dispreţ – n.r.) nu au însă nevoie de martori. Prin urmare, vor continua să facă „curăţenie”. Iar primul a plecat deja”, a scris Orlov.

Niciuna dintre afirmaţiile lui Rogov sau Orlov nu a putut fi verificată în mod independent, precizează The Guardian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *