Social

VIDEO. Membru al unei grupări infracționale specializat în comercializarea drogurilor – reținut de oamenii legii

Ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu colegii din cadrul Inspectoratului de poliție Rîșcani a DP mun. Chișinău și Inspectoratul de poliție Anenii Noi, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău oficiul Rîșcani au reținut un membru al unei grupări infracționale specializat în comercializarea drogurilor.

Astfel, pe parcursul a două luni de zile, polițiștii au documentat activitatea ilegală a unui bărbat în vârstă de 57 de ani domiciliat în satul Puhăceni din raionul Anenii Noi, iar în rezultatul investigațiilor s-a stabilit că acesta creștea plante de cânepă de diverse tipuri, atât la domiciliul său, cât și pe alte terenuri din preajmă. Semințele de cânepă erau procurate din țări UE, sădite și crescute în condiții speciale, iar apoi marijuana mărunțită era vândută unui cerc restrâns de persoane.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului au fost depistate droguri de tip marijuana, semințe speciale și plante de cânepă, un cântar electronic la scară mică, dar și o cantitate de droguri de tip „cocaină”. Valoarea estimativă a drogurilor depistate constituie aproximativ 30 000 de lei.

De asemenea, în timpul perchezițiilor au fost depistate 54 de cartușe de calibru diferit, un încărcător pentru automat „Kalașnicov”, 2 fitiluri cu lungime de 16 și 25 metri, 63 de capse de diverse tipuri pentru detonare, 4 mecanisme de percutare a focoaselor și o grenadă de tip RG-42.

La 1 august curent, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior pe numele acestuia a fost emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Ulterior, pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru  circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare și totodată urmează a fi cercetat penal pentru păstrarea ilegală a armelor și munițiilor.

Pentru infracțiunile comise, persoana vinovată riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

Toate obiectele și substanțele depistate au fost transmise pentru expertiză la Centrul Tehnico – Criminalistic și Expertize Judiciare.

În continuare, polițiștii întreprind măsuri speciale de investigații în vederea identificării altor membri implicați în traficul ilicit de droguri, pentru ulterioara tragere la răspundere în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *