Ucraina

VIDEO. Mesajul lui Zelenski pentru soldații ucraineni din Forțele Aeriene: „Fiecare ţintă distrusă este o viaţă salvată”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a mulțumit soldaţilor ucraineni din Forţele Aeriene, care luptă împotriva rachetelor ruseşti şi a atacurilor cu drone în fiecare zi şi noapte: Este important să ne amintim că fiecare ţintă distrusă este o viaţă salvată, a declarat liderul ucrainean într-un mesaj video.

„Aş dori să le mulţumesc tuturor soldaţilor noştri din Forţele Aeriene, soldaţilor din grupurile mobile de foc care luptă împotriva rachetelor ruseşti şi a atacurilor cu drone în fiecare zi şi noapte. Numai în timpul unui singur atac împotriva Ucrainei, noaptea trecută, inamicul a folosit 33 de instrumente de impact: ”Shahedi”, rachete… Cele mai multe dintre ele sunt împotriva Odesa şi a regiunii. (.) Din păcate, au fost lovituri. Dar 30 din 33 de ţinte au fost întrerupte”, a transmis Volodimir Zelenski în mesajul zilnic către popor.

El continuă: „Este important să ne amintim că fiecare ţintă distrusă este o viaţă salvată. Şi vom răspunde Rusiei la fiecare lovitură împotriva oraşelor şi satelor noastre, împotriva fiecărei comunităţi ucrainene. Şi pentru Odesa, şi pentru Beryslav şi Herson, pentru regiunea Doneţk, regiunea Harkov, regiunea Sumy, pentru toate regiunile noastre”, afirmă preşedintele Ucrainei.

„Mulţumim tuturor celor care salvează oameni după loviturile invadatorilor! Mulţumim tuturor celor din lume care ne ajută să protejăm Ucraina! Salutări soldaţilor noştri! Slavă tuturor celor care lucrează pentru stat! Glorie Ucrainei!”, spune Zelenski în final.

Cel puţin şase persoane au murit în urma bombardamentelor ruseşti de luni asupra regiunii ucrainene Herson, a declarat Oleksandr Prokudin, şeful Administraţiei militare regionale Kherson, într-o postare actualizată. Un bărbat în vârstă de 73 de ani şi o femeie de 70 de ani se numără printre persoanele ucise după ce forţele ruse au aruncat luni patru bombe asupra oraşului Beryslav din sudul Ucrainei, a declarat un oficial ucrainean. Aceasta urmează atacurilor continue asupra regiunii duminică, care s-au soldat, de asemenea, cu victime civile. În ultima zi, forţele ruse au lansat 87 de atacuri asupra regiunii Kherson, a declarat Prokudin pe reţelele de socializare.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *